Luc Van der Kelen over de lockdown 2.0: “Dit beleid heeft gefaald op alle gebieden waar het maar kon falen”

Zelfs in het zwartste uur verliest de Antwerpenaar zijn gevoel voor humor niet. Het is deze keer wel humor met een stevige dosis sarcasme, want het bijt er diep in, de lockdown 2.0. Het virus had het ons ook wel kunnen besparen, vind ik. Eén keer overleven, tot daar aan toe. Daar konden we in jaren over vertellen aan onze kleinkinderen, maar nog eens een keertje? Weet je nog, die zomer dat we opgesloten waren in ons kot … Daar sloegen we ons toch doorheen, niet?

  1. Koningin Mathilde bezoekt vaccinatiecentrum UAntwerpen en spreekt met vrijwilligers die Covid-19-vaccinatie kregen: “Koningin stelde me zo gerust dat ik tweede inspuiting niet voelde”

    Koningin Mathilde bezoekt vaccinatie­cen­trum UAntwerpen en spreekt met vrijwilli­gers die Co­vid-19-vaccinatie kregen: “Koningin stelde me zo gerust dat ik tweede inspuiting niet voelde”

    Koningin Mathilde heeft woensdag in Antwerpen een bezoek gebracht aan het Centrum voor de Evaluatie van Vaccinaties (CEV) van de UAntwerpen. De koningin sprak er met onderzoekers en vrijwilligers die er momenteel kandidaatvaccins tegen Covid-19 testen. Eén van het was de 20-jarige student Senne: “Zodra ik de oproep las heb ik me opgegeven als vrijwilliger.”
  2. Red Star Line vertelt pakkende liefdesverhalen in nieuwe expo ‘Destination Sweetheart’: “Heel wat mensen lieten hun thuis achter om hun geliefde na te reizen”

    Red Star Line vertelt pakkende liefdesver­ha­len in nieuwe expo ‘Destinati­on Sweetheart’: “Heel wat mensen lieten hun thuis achter om hun geliefde na te reizen”

    Vanaf 25 september pakt het Red Star Line Museum uit met een ontroerende en spraakmakende expo over liefdesmigratie: ‘Destination Sweetheart’. Liefdesmigranten laten hun thuis, familie en vrienden achter om een nieuwe toekomst uit te bouwen met die ene persoon. Brieven, interviews en persoonlijke objecten nemen de bezoeker mee in hartverwarmende en soms confronterende verhalen van de Red Star Line-periode tot vandaag.