Luc Van der Kelen.
Volledig scherm
Luc Van der Kelen. © Benoit De Freine

Luc Van der Kelen: “Loesje is niet voor niks gestorven”

ColumnDie dag in februari zal ik niet licht vergeten. Het was woensdagochtend, rondom achten. Honderden kinderen waren op weg naar school, ook in onze buurt. Waar ik moest zijn, op de Horstebaan in Schoten, stond een MUG. Als er rond dat tijdstip sirenes afgaan, denk je onwillekeurig aan kinderen, die in gevaar zijn in het drukke spitsverkeer naar school.

 1. ‘Mag ik rechts inhalen op de snelweg als anderen onnodig links rijden?’
  VRAAG & ANTWOORD

  ‘Mag ik rechts inhalen op de snelweg als anderen onnodig links rijden?’

  ‘Op de route Eindhoven-Schiphol bestaat een groot deel van de snelweg uit vijf rijstroken’, aldus lezer Tuscar Leiseboer in de vraag & antwoord-rubriek van onze autoredactie. ‘Vaak rijden er auto’s op de vierde of zelfs vijfde rijstrook terwijl er meer dan genoeg ruimte is op de eerste drie. Als ik op de eerste strook rijd en zo’n auto in wil halen, moet ik dan helemaal naar de vijfde (meest linker) strook als er iemand op de vierde rijdt?’
 1. College sluit rangen over tunnel op Scheldekaaien, oppositie haalt uit: “Til dit plan over de verkiezingen, op het vlak van stadsontwikkeling is het een draak”
  PREMIUM
  Antwerpen

  College sluit rangen over tunnel op Schelde­kaai­en, oppositie haalt uit: “Til dit plan over de verkiezin­gen, op het vlak van stadsont­wik­ke­ling is het een draak”

  Een motie van Groen over de omstreden tunnel onder de Scheldekaaien is maandag weggestemd door het college. Vooruit stelde zich loyaal op tegenover coalitiepartners N-VA en Open Vld. Maar niet van harte, want de socialistische fractie had in haar tussenkomst eerst uitgelegd waarom ze zo’n tunnel een slecht plan blijft vinden.
 2. Misnoegde bewoners Linkeroever geven petitie af op stadhuis: “Buslijn 36 moet opnieuw volwaardig traject rijden met álle haltes”
  Antwerpen

  Misnoegde bewoners Linkeroe­ver geven petitie af op stadhuis: “Buslijn 36 moet opnieuw volwaardig traject rijden met álle haltes”

  Meer dan duizend bewoners van Linkeroever hebben een petitie ondertekend tegen de afbouw van buslijn 36. Die rijdt sinds 1 september niet meer naar de rechteroever. Een afvaardiging van de bewonersgroep HELO (Huurders Europark Linkeroever) en de Facebookgroep ‘Ge zijt van Linkeroever...’ trok maandag naar het stadhuis. Schepen van Mobiliteit Koen Kennis (N-VA) belooft de grieven door te spelen en bij De Lijn op tafel te kloppen.