Luc Dickens van restaurant The Butcher's Son is Antwerpse sommelier van het jaar
AntwerpenLuc Dickens, sommelier van sterrenrestaurant The Butcher’s Son, is verkozen tot de beste sommelier van de provincie Antwerpen. Hij dingt nu mee naar de titel van beste sommelier in België.
Dit jaar wordt voor de twaalfde keer de ‘Sommelier of the Year’ gekozen. De nationale winnaar wordt op maandag 7 maart bekendgemaakt. Inmiddels zijn de winnaars per provincie bekend. De organisatie van ‘Sommelier of the Year’ is in handen van Home & Table by Meyhui in samenwerking met Foodprint en het Sommeliercomité van Club Prosper Montagné.
“Meer dan 13.000 stemmen van zowel gastronomieliefhebbers als professionals werden uitgebracht via de website van ‘Sommelier of the Year’. Dat zijn er meer dan dubbel zoveel dan bij de vorige editie, twee jaar geleden. De sommelier die in een provincie de meeste stemmen achter zijn of haar naam heeft gekregen, werd uitgeroepen tot provinciaal laureaat”, legt Baudouin Meyhui uit.
Nationale winnaar
“Vervolgens wordt de kennis van deze provinciale winnaars op het gebied van foodpairing, wijn en glas aan enkele proeven onderworpen onder het toeziend oog van een culinaire jury. Dit jaar is de jury samengesteld uit de gewezen nationale winnaars van ‘Sommelier of the Year’, de regionale winnaars van de vorige editie, Guido Francque, Joachim Boudens, Gido Vanimschoot, Frank Desmedt, Marina Stoop, Baudouin Meyhui, Jan Buytaert en Peyo Lissarrague. Wie het best scoort op de proef wordt de uiteindelijke nationale winnaar.”
De Antwerpse winnaar is Luc Dickens van The Butcher’s Son. Jean-Trésor Vets van de Upper Room Bar in The Jane werd tweede, Victor Derks van Nuance in Duffel is de derde beste sommelier in de provincie Antwerpen.
Gratis onbeperkt toegang tot Showbytes? Dat kan!
Log in of maak een account aan en mis niks meer van de sterren.Lees Meer
-
Benzine in Duitsland vanaf volgende week 50 cent per liter goedkoper dan in Nederland
Duitsland voert op 1 juni een accijnsverlaging door, waardoor een liter Euro 95 dan 1,72 euro kost. Dat is bijna vijftig cent minder dan in Nederland. Ten opzichte van de Nederlandse adviesprijs bedraagt het verschil zelfs meer dan 60 cent. -
De nare bijsmaak van de term Human Resources: ‘Mensen zijn geen productiemiddelen’
Psycholoog Thijs Launspach is stressexpert en auteur van het boek Fokking druk. Hij verwondert zich over het moderne werken en geeft elke week tips voor meer geluk en minder stress op je werk. Vandaag: Human Resources -
Vier Antwerpse scholen voeren actie voor schone lucht
In Antwerpen is vrijdagochtend aan vier scholen actie gevoerd voor schone lucht. Het gaat om initiatieven van verschillende milieu- en burgerorganisaties in het kader van de actieweek “(wel)KOM op straat”. -
PREMIUMBinnenkijken
Ze wonen in een stijlvol herenhuis, toch vertrekken Birgit en Martin voor ander pareltje
Birgit Verwer en Martin Hoorweg verkopen hun prachtige herenhuis aan de Valkenboslaan in Den Haag. Ze wilden al langer de stad uit, en hebben nu het pareltje gevonden dat ze zochten, in het buitengebied van het Achterhoekse Doetinchem wel te verstaan. -
PREMIUMAntwerpen
Al twaalf jaar een Michelinster, en Roger Van Damme denkt nog niet aan stoppen: "Ik blijf vernieuwen, al moet je ermee kunnen leven dat je je ster kwijtraakt”
Op maandag 23 mei worden de nieuwe Michelinsterren uitgereikt voor België en Luxemburg. Roger Van Damme (51) van Het Gebaar mag al twaalf jaar lang een ster op zijn naam schrijven. Ondertussen is Het Gebaar aan een volledige make-over bezig. “Ik ambieer geen twee sterren, maar je moet wel meeblijven met je tijd.”
-
PREMIUMAntwerpen
Waagnatie wordt walhalla van hapjes: wat kan je verwachten tijdens Antwerpen Proeft?
Vier dagen lang genieten van de meest uiteenlopende gerechtjes? Het kan in het verlengde hemelvaartweekend. Van donderdag 26 mei tot en met zondag 29 mei vormt de Antwerpse Waagnatie het decor voor de veertiende editie van Antwerpen Proeft. Op het foodfestival bieden gerenommeerde restaurants, jong keukentalent en gevierde tv-chefs hun signatuurgerechten aan voor maar 6 of 7,5 euro. Drie chefs verklappen alvast wat ze je zullen voorschotelen: “Ons gerecht is wellicht niet voor iedereen weggelegd, maar het geeft wel aan welke eigenwijze koers we varen.” -
PREMIUMAntwerpen
REPORTAGE. Aan boord bij de Belgische Marine tijdens Vlootdagen in Antwerpen: “Van kok tot commandant: leven op een schip is zoals in een klein dorp”
Meer dan 10.000 kandidaat-rekruten, bootliefhebbers, nieuwsgierigen en toevallige passanten flaneerden dit weekend op de vlootdagen aan de Schelde. Ter hoogte van de cruiseterminal kon men aan boord gaan van de vloot van de Belgische Marine, aan de Orteliuskaai lokte het maritieme dorp dan weer potentiële collega’s van Defensie. Wij gingen langs en ontdekten de finesses van de stiel: “Avontuurlijke techniekers en mecaniciens zijn meer dan ooit nodig.” -
PREMIUMAntwerpen
Filip Dewinter veroorzaakt politiek tumult in Nederland: “Europa wordt Eurabia door omvolking”
Een interview met Vlaams Belang-kopstuk Filip Dewinter op de Nederlandse zender Ongehoord Nederland heeft de links georiënteerde parlementaire meerderheid bij onze noorderburen de gordijnen ingejaagd. “Europa wordt Eurabia door de omvolking”, zo stelde Dewinter. Er is nu zelfs een verbod gevraagd op ‘dit soort uitzendingen’.