Sommelier Luc Dickens en chef-kok Bert-Jan Michielsen van The Butcher's Son.
Volledig scherm
Sommelier Luc Dickens en chef-kok Bert-Jan Michielsen van The Butcher's Son. © David Acke

Luc Dickens van restaurant The Butcher's Son is Antwerpse sommelier van het jaar

AntwerpenLuc Dickens, sommelier van sterrenrestaurant The Butcher’s Son, is verkozen tot de beste sommelier van de provincie Antwerpen. Hij dingt nu mee naar de titel van beste sommelier in België. 

  1. Al twaalf jaar een Michelinster, en Roger Van Damme denkt nog niet aan stoppen: "Ik blijf vernieuwen, al moet je ermee kunnen leven dat je je ster kwijtraakt”
    PREMIUM
    Antwerpen

    Al twaalf jaar een Michelin­ster, en Roger Van Damme denkt nog niet aan stoppen: "Ik blijf vernieuwen, al moet je ermee kunnen leven dat je je ster kwijtraakt”

    Op maandag 23 mei worden de nieuwe Michelinsterren uitgereikt voor België en Luxemburg. Roger Van Damme (51) van Het Gebaar mag al twaalf jaar lang een ster op zijn naam schrijven. Ondertussen is Het Gebaar aan een volledige make-over bezig. “Ik ambieer geen twee sterren, maar je moet wel meeblijven met je tijd.”
  1. Waagnatie wordt walhalla van hapjes: wat kan je verwachten tijdens Antwerpen Proeft?
    PREMIUM
    Antwerpen

    Waagnatie wordt walhalla van hapjes: wat kan je verwachten tijdens Antwerpen Proeft?

    Vier dagen lang genieten van de meest uiteenlopende gerechtjes? Het kan in het verlengde hemelvaartweekend. Van donderdag 26 mei tot en met zondag 29 mei vormt de Antwerpse Waagnatie het decor voor de veertiende editie van Antwerpen Proeft. Op het foodfestival bieden gerenommeerde restaurants, jong keukentalent en gevierde tv-chefs hun signatuurgerechten aan voor maar 6 of 7,5 euro. Drie chefs verklappen alvast wat ze je zullen voorschotelen: “Ons gerecht is wellicht niet voor iedereen weggelegd, maar het geeft wel aan welke eigenwijze koers we varen.”
  2. REPORTAGE. Aan boord bij de Belgische Marine tijdens Vlootdagen in Antwerpen: “Van kok tot commandant: leven op een schip is zoals in een klein dorp”
    PREMIUM
    Antwerpen

    REPORTAGE. Aan boord bij de Belgische Marine tijdens Vlootdagen in Antwerpen: “Van kok tot commandant: leven op een schip is zoals in een klein dorp”

    Meer dan 10.000 kandidaat-rekruten, bootliefhebbers, nieuwsgierigen en toevallige passanten flaneerden dit weekend op de vlootdagen aan de Schelde. Ter hoogte van de cruiseterminal kon men aan boord gaan van de vloot van de Belgische Marine, aan de Orteliuskaai lokte het maritieme dorp dan weer potentiële collega’s van Defensie. Wij gingen langs en ontdekten de finesses van de stiel: “Avontuurlijke techniekers en mecaniciens zijn meer dan ooit nodig.”