Charlotte en Nathalie met hun therapieprogramma voor kinderen met stemproblemen.
Volledig scherm
Charlotte en Nathalie met hun therapieprogramma voor kinderen met stemproblemen. © Tyrell Marchand

Logopedisten maken therapieprogramma voor kinderen met stemproblemen: “Er was een tekort aan bestaand materiaal”

AntwerpenOp de Internationale Dag van de Stem publiceren logopedisten Charlotte Van de Pol (30) en Nathalie Gors (25) een therapieprogramma voor stemproblemen bij kinderen. “’Stem in de Plooi’ is gemaakt op maat van het kind. De bundel bevat spelletjes en aangepaste informatie voor zowel het kind als de therapeut”, aldus de twee logopedisten.

 1. Kunstwerken Middelheimmuseum krijgen nieuwe plaats in het park

  Kunstwer­ken Middelheim­mu­se­um krijgen nieuwe plaats in het park

  Wie deze zomer het Middelheimmuseum bezoekt, krijgt een andere ervaring dan bij eventuele vorige bezoeken. In totaal 224 kunstwerken krijgen een nieuwe plaats in het kunstpark. Er worden ook delen van het park opgewaardeerd in nauw partnerschap met de groendienst, én er staat nieuw werk, zoals een opvallende fonteinsculptuur van Camille Henrot. “In de nieuwe thematische presentatie komen kunst en natuur nog dichter samen”, klinkt het.
  Antwerpen
 2. Wildplasser blijkt geseind als gevluchte gevangene: “Plasje leverde ritje naar de gevangenis op”

  Wildplas­ser blijkt geseind als gevluchte gevangene: “Plasje leverde ritje naar de gevangenis op”

  Een actie tegen verschillende vormen van overlast in Antwerpen-Noord is zuur uitgedraaid voor een wildplasser. Het wijkteam Brederode van de Politie Antwerpen een man op die tegen een boom urineerde in het Hof van Leysen. Deze bleek geseind als ontvluchte gevangene. “Zijn plasje leverde hem een rit op naar de gevangenis, waar hopelijk wel een toilet beschikbaar is”, aldus de politie.
  Antwerpen
 1. “Mensenhandel is schering en inslag in ons land”: journalist die grootste ‘slavenwerf’ ooit in ons land blootlegde, schrijft boek
  PREMIUM

  “Mensenhan­del is schering en inslag in ons land”: journalist die grootste ‘slavenwerf’ ooit in ons land blootlegde, schrijft boek

  Na de documentaire, nu ook een boek: het Borealis-schandaal met 72 erkende (!) slachtoffers in de Antwerpse haven smeekt om gelezen, gezien en gedeeld te worden. En dat dankzij onderzoeksjournalist David Van Turnhout (41), die de grootste zaak van mensenhandel ooit in ons land blootlegde en er zo voor zorgde dat de politiek niet meer kon wegkijken. Een kijk in een zoektocht zonder einde in de krochten van de bureaucratie: “Of je neemt hem zelf in huis, of hij slaapt in de cel’, sneerde een agent toen ik melding maakte van een nieuw slachtoffer.”
  Antwerpen
 2. Daf (49) viert tien jaar speciaalbiercafé: “Bier-geeks halen hun neus op voor Stella, maar in Pardaf komen twee werelden mooi samen”

  Daf (49) viert tien jaar speciaal­bier­café: “Bier-geeks halen hun neus op voor Stella, maar in Pardaf komen twee werelden mooi samen”

  Octopussy Vintage, Mûre Rullquin, Passion of the Beets en Cuvée Kluysbosch Framboos van Angerik. Chinees voor jou? Passeer dan dringend in café Pardaf op de hoek van de Suikerrui met de kaaien, want het is maar een kleine greep uit een exclusief bieraanbod van 850 (!) verschillende soorten. Volgende week haalt het café het stof van de meest exotische biertjes uit de kelder om het tienjarig bestaan te vieren. Én wordt er getrakteerd.
  Antwerpen