De West-Hinder III ligt in een van de droogdokken aan het Kattendijkdok.
Volledig scherm
De West-Hinder III ligt in een van de droogdokken aan het Kattendijkdok. © Klaas De Scheirder

Lichtschip West-Hinder III erkend als varend erfgoed: “Alsof je 150 jaar terug in de tijd gaat”

ANTWERPENDe West-Hinder III die in één van de droogdokken aan het Kattendijkdok pronkt, is nu ook officieel erkend als varend erfgoed, een zeldzaamheid in ons land. Vlaams minister voor Onroerend Erfgoed Matthias Diependaele (N-VA) kwam het schip donderdagmiddag persoonlijk inhuldigen met de nodige fles bubbels. “Het schip is een tijdscapsule, je waant je meteen honderdvijftig jaar terug in de tijd.”

 1. Waagnatie wordt walhalla van hapjes: wat kan je verwachten tijdens Antwerpen Proeft?
  PREMIUM
  Antwerpen

  Waagnatie wordt walhalla van hapjes: wat kan je verwachten tijdens Antwerpen Proeft?

  Vier dagen lang genieten van de meest uiteenlopende gerechtjes? Het kan in het verlengde hemelvaartweekend. Van donderdag 26 mei tot en met zondag 29 mei vormt de Antwerpse Waagnatie het decor voor de veertiende editie van Antwerpen Proeft. Op het foodfestival bieden gerenommeerde restaurants, jong keukentalent en gevierde tv-chefs hun signatuurgerechten aan voor maar 6 of 7,5 euro. Drie chefs verklappen alvast wat ze je zullen voorschotelen: “Ons gerecht is wellicht niet voor iedereen weggelegd, maar het geeft wel aan welke eigenwijze koers we varen.”
 2. BINNENKIJKEN. Gloednieuw vijfsterrenhotel Sapphire House van Marriott opent vandaag: “Geen enkele kamer is dezelfde”
  PREMIUM
  Antwerpen

  BINNENKIJ­KEN. Gloednieuw vijfster­ren­ho­tel Sapphire House van Marriott opent vandaag: “Geen enkele kamer is dezelfde”

  Het heeft even geduurd - vijf jaar om precies te zijn - maar vandaag checken de eerste gasten in bij het nieuwe Sapphire House Antwerp, een Marriotthotel met vijf sterren in de Lange Nieuwstraat. Het hotel wil een uniek verhaal vertellen, met twee volledig plantaardige restaurants, Antwerpse verwijzingen achter elke hoek en zelfs een privédoorgang naar de Handelsbeurs. “Gasten in Sapphire House Antwerp maken deel uit van iets groters.”