Volledig scherm
De brandweer werd opgeroepen voor een explosie van een elektriciteitskast in de Joseph Wuytslaan in Deurne © Marc De Roeck

Lichte explosie in Joseph Wuytslaan in Deurne

Zondagavond om 17.24 uur kreeg de brandweer een melding binnen van een kleine brand ontstaan in een verbrandingsketel in de Joseph Wuytslaan 35 in Deurne. Het bleek uiteindelijk om een explosie van de elektriciteitskast te gaan.

De brand die ontstond door de ontploffing was beperkt, er hing voornamelijk een brandgeur en veel rook. Vier bewoners van het appartement werden naar het AZ Monica gevoerd omdat ze de rook hadden ingeademd. Vanwege de schade aan hun woning wordt voor hen opvang gezocht. Het hele gebouw zal wellicht meerdere dagen zonder stroom zitten.

Ook het aangrenzend pand op nummer 37 is beschadigd door de explosie en zal tot morgen zonder elektriciteit zitten. Fluvius is momenteel aan het werk om de schade te herstellen en daardoor kan mogelijk ook een deel van de wijk tijdelijk zonder stroom vallen.

Volledig scherm
De brandweer werd opgeroepen voor een explosie van een elektriciteitskast in de Joseph Wuytslaan in Deurne. © Marc De Roeck
Volledig scherm
De brandweer werd opgeroepen voor een explosie van een elektriciteitskast in de Joseph Wuytslaan in Deurne. © Marc De Roeck
PZC gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement
 1. Coronavirus: Universiteit Antwerpen neemt extra maatregelen voor personeel in risicogebieden

  Coronavi­rus: Universi­teit Antwerpen neemt extra maatrege­len voor personeel in risicoge­bie­den

  De Universiteit Antwerpen heeft vrijdag een reeks maatregelen en aanbevelingen gecommuniceerd aan haar personeel om de verspreiding van het coronavirus (Covid-19) zoveel mogelijk te vertragen. Personeelsleden die (professioneel) naar een risicogebied zouden moeten reizen, krijgen daarvoor enkel de toelating na goedkeuring door de Commissie Risicobestemmingen. Voor studenten worden geplande reizen naar de risicogebieden tot nader order niet toegelaten.
 2. Gepensioneerde politieman veroordeeld voor belagen van ex: “Als voormalig hoofdinspecteur had hij beter moeten weten”

  Gepensio­neer­de politieman veroor­deeld voor belagen van ex: “Als voormalig hoofdin­spec­teur had hij beter moeten weten”

  Een gepensioneerde politieman is veroordeeld tot achttien maanden cel met uitstel voor het belagen van zijn ex-vriendin, de dochter van een bekende rijkswachtkolonel en zelf ook politieagente. De 60-jarige E.B. moet een aantal voorwaarden naleven waaronder een contactverbod en een straatverbod in Halen, Rumst en Boom. Hij moet zich ook verder psychiatrisch laten behandelen.
 3. Antwerps Woordkunstenaar Hind Eljadid (‘93) strijdt tegen onrecht: “Ik wil als kunstenaar niet entertainen, maar de samenleving vooruit helpen.”

  Antwerps Woordkun­ste­naar Hind Eljadid (‘93) strijdt tegen onrecht: “Ik wil als kunstenaar niet entertai­nen, maar de samenle­ving vooruit helpen.”

  In 2019 belandde de carrière van Antwerps woordkunstenaar Hind Eljadid (1993) in een stroomversnelling en dat zet ze dit jaar met passie verder. Als schrijver voor kunstencentrum de Vooruit brengt ze experimentele woordkunst in verschillende vormen en disciplines. Daarnaast geeft ze optredens en workshops in slam poetry en bouwt ze platforms uit die kunstenaars een plek op het podium bieden. Met haar maatschappijkritisch werk biedt ze haar publiek een ander perspectief en inzichten in de strijd tegen onrecht. Het voorbije weekend stond Hind op het podium voor het Feest van de Moedertaal in Borgerhout. Met haar Marokkaanse roots en lesbische geaardheid vindt ze het belangrijk om diversiteit te vieren.