Negentien verdachten, allemaal lid van de motorbende Caloh Wagoh, stonden terecht. Vier van hen werden beschuldigd van de moord op Stefaan Bogaerts (r.)
Volledig scherm
PREMIUM
Negentien verdachten, allemaal lid van de motorbende Caloh Wagoh, stonden terecht. Vier van hen werden beschuldigd van de moord op Stefaan Bogaerts (r.) © ANP/rv

Levenslang voor motorbendeleider die Antwerpse havenbaas liet vermoorden: “Liquidaties waren zijn verdienmodel”

Antwerpen/BrasschaatKopman Delano ‘Keylow’ R. (52) van de motorbende Caloh Wagoh is in Amsterdam veroordeeld tot levenslange opsluiting. Onder zijn commando voerden leden van Caloh Wagoh vijf liquidaties en elf pogingen tot liquidatie uit. Eén van de slachtoffers die op 21 september 2017 in Rotterdam werd vermoord, was “De Belg” Stefaan Bogaerts. Hij had een containerfirma in de Antwerpse haven en was door financiële problemen verstrikt geraakt in het Nederlandse drugsmilieu.

 1. Chatberichten tonen op proces hoe motorbende huurleger van maffia werd: “Verkopen niets aan vijanden, alleen de dood!”
  PREMIUM
  Antwerpen/Amsterdam

  Chatberich­ten tonen op proces hoe motorbende huurleger van maffia werd: “Verkopen niets aan vijanden, alleen de dood!”

  Het proces Eris tegen de motorbende Caloh Wagoh, het doodseskader van de Nederlandse drugsmaffia, is gestart met een beklijvende uiteenzetting van het openbaar ministerie (OM). De videofilm van het OM zou zomaar uit een aflevering van misdaadserie Mocro Maffia kunnen komen. De twintig verdachten van Caloh Wagoh malen er niet om. Zij pleiten allemaal onschuldig te zijn aan moord en doodslag.
 2. Drie kopstukken van grote drugsbende in Antwerpen opgepakt, aansturing gebeurde vermoedelijk vanuit Dubai
  Antwerpen

  Drie kopstukken van grote drugsbende in Antwerpen opgepakt, aansturing gebeurde vermoede­lijk vanuit Dubai

  De politie en het parket hebben, in het kader van het onderzoek naar Sky ECC, op 9 augustus 21 huiszoekingen gedaan in de provincie Antwerpen. Daarbij zijn drie personen tussen 32 en 39 jaar opgepakt. Het gaat om kopstukken in het Antwerpse drugsmilieu. Er werd ook ruim 900.000 euro cash in beslag genomen. Het gerecht heeft vermoedens dat de hele bende wordt aangestuurd vanuit Dubai.