Zoek de verschillen: in zijn hand draagt wereldberoemde kunstenaar Paul Van Hoeydonck een replica van het beeld dat hij naar de maan stuurde. Op de achtergrond het identieke -op grootte na- evenbeeld ‘Man In Space’ dat vandaag onthuld werd.
Volledig scherm
PREMIUM
Zoek de verschillen: in zijn hand draagt wereldberoemde kunstenaar Paul Van Hoeydonck een replica van het beeld dat hij naar de maan stuurde. Op de achtergrond het identieke -op grootte na- evenbeeld ‘Man In Space’ dat vandaag onthuld werd. © Klaas De Scheirder

Levensgrote replica van kunstwerk op de maan onthuld in vijfsterrenhotel in Antwerpen: “Dit beeld verwijst naar de eenvoud van de mens”

Hij dwaalt al bijna een eeuw rond op deze aardbol, maar Antwerpse kunstenaar Paul Van Hoeydonck (96) werkt nog steeds onvermoeid door. Eén van zijn laatste werken ‘Man in Space’ werd vandaag onthuld in Botanic Sanctuary, het nieuwe vijfsterrenhotel in Antwerpen. ‘Man in Space’ is het levensgrote evenbeeld van het kunstwerk dat hij exact vijftig jaar geleden naar de maan stuurde: “Ik wil hiermee bewijzen dat kunst altijd een stapje voor heeft op technologie.”