Volledig scherm
De ‘Summer school on urban logistics’ is een organisatie van de Universiteit Antwerpen. © Joris Beckers

Les volgen tijdens de vakantie is hip: summer school in Antwerpen trekt internationaal publiek

Deze week organiseert de faculteit Bedrijfswetenschappen en Economie van de Universiteit Antwerpen voor de tweede keer de ‘Summer school on urban logistics’. Studenten van over de hele wereld krijgen er van internationale professoren les over stedelijke logistiek.

Vanuit Duitsland, Verenigd Koninkrijk, Ecuador, Colombia, Nigeria en de VS kwamen de veertig deelnemers dit weekend aan in Antwerpen. Van maandag tot donderdag zullen ze lezingen krijgen over duurzaam stadstransport. Dinsdag staat er ook een fietsexcursie door de stad op de planning waarbij de deelnemers onder meer het distributiecentrum van DHL en een drijvende betoncentrale in de haven gaan bezoeken. Op vrijdag sluit de week af met een interactieve paneldiscussie met mensen uit de transportsector en de overheid.

Adewale is een van de deelnemers: “Ik volg deze summer school omdat ik in mijn universiteit in Nigeria mee de opleiding urban logistics aan het oprichten ben. Het is een unieke kans om hier bij te leren van de professoren die aanwezig zijn.” 

Naast de verschillende educatieve activiteiten voorziet de organisatie ook ontspanning. “’s Avonds organiseren we een bierproeverij en een kroegentocht zodat de studenten elkaar op een leuke manier beter kunnen leren kennen”, vertelt Joris Beckers, een van de organisatoren. Hij is tevreden over de opkomst: “We hebben dit jaar nog meer deelnemers dan vorig jaar, dat betekent dat onze eerste editie een succes was.”

Volledig scherm
Een deel van de deelnemers van de eerste editie van de summer school tijdens een brouwerijbezoek. © Joris Beckers
PZC gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement
  1. Luchthaven wil geen torens tot 100 meter aan Pelikaanstraat: “Maximaal 57 meter”

    Luchthaven wil geen torens tot 100 meter aan Pelikaan­straat: “Maximaal 57 meter”

    De Antwerpse luchthaven ziet torens tot 100 meter hoog aan de Pelikaanstraat niet zitten. “Het advies van de luchthaven stelt dat de hoogte maximaal 56,86 meter mag bedragen”, zegt het kabinet van schepen van Stadsontwikkeling Annick De Ridder (N-VA). “We gaan nu bekijken wat dit voor het ruimtelijk plan (RUP) betekent. We zullen er in elk geval alles aan doen om dit braakliggende gebied aan te pakken.”
  2. ‘Waterplan’ moet stad wapenen tegen droogte, hitte en wateroverlast

    ‘Waterplan’ moet stad wapenen tegen droogte, hitte en waterover­last

    Een internationaal team van ontwerpers en ingenieurs heeft na anderhalf jaar analyse een ‘Waterplan’ uitgewerkt voor Antwerpen. Dat maakte schepen voor Openbaar Domein Claude Marinower (Open Vld) vrijdag bekend. Het plan reikt oplossingen aan om de stad te beschermen tegen wateroverlast én droogte. Op korte termijn zal er veel meer aandacht gaan naar het verstandig gebruik van hemelwater op wijk- en straatniveau.