De ‘Summer school on urban logistics’ is een organisatie van de Universiteit Antwerpen.
Volledig scherm
De ‘Summer school on urban logistics’ is een organisatie van de Universiteit Antwerpen. © Joris Beckers

Les volgen tijdens de vakantie is hip: summer school in Antwerpen trekt internationaal publiek

Deze week organiseert de faculteit Bedrijfswetenschappen en Economie van de Universiteit Antwerpen voor de tweede keer de ‘Summer school on urban logistics’. Studenten van over de hele wereld krijgen er van internationale professoren les over stedelijke logistiek.

Vanuit Duitsland, Verenigd Koninkrijk, Ecuador, Colombia, Nigeria en de VS kwamen de veertig deelnemers dit weekend aan in Antwerpen. Van maandag tot donderdag zullen ze lezingen krijgen over duurzaam stadstransport. Dinsdag staat er ook een fietsexcursie door de stad op de planning waarbij de deelnemers onder meer het distributiecentrum van DHL en een drijvende betoncentrale in de haven gaan bezoeken. Op vrijdag sluit de week af met een interactieve paneldiscussie met mensen uit de transportsector en de overheid.

Adewale is een van de deelnemers: “Ik volg deze summer school omdat ik in mijn universiteit in Nigeria mee de opleiding urban logistics aan het oprichten ben. Het is een unieke kans om hier bij te leren van de professoren die aanwezig zijn.” 

Naast de verschillende educatieve activiteiten voorziet de organisatie ook ontspanning. “’s Avonds organiseren we een bierproeverij en een kroegentocht zodat de studenten elkaar op een leuke manier beter kunnen leren kennen”, vertelt Joris Beckers, een van de organisatoren. Hij is tevreden over de opkomst: “We hebben dit jaar nog meer deelnemers dan vorig jaar, dat betekent dat onze eerste editie een succes was.”

Een deel van de deelnemers van de eerste editie van de summer school tijdens een brouwerijbezoek.
Volledig scherm
Een deel van de deelnemers van de eerste editie van de summer school tijdens een brouwerijbezoek. © Joris Beckers
PZC gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement
 1. Slechts helft kandidaat-leerlingen buitengewoon onderwijs vindt plaats in Antwerpen

  Slechts helft kandidaat-leerlingen buitenge­woon onderwijs vindt plaats in Antwerpen

  Iets meer dan de helft van de kinderen die aangemeld werden voor een plaatsje in het buitengewoon onderwijs in Antwerpen, heeft ook een plaats toegewezen gekregen. Daarmee is de volledige capaciteit ingenomen, voor de andere kinderen wordt een oplossing gezocht. Het kabinet van Antwerps schepen van Onderwijs Jinnih Beels (sp.a) roept de verschillende partners op om structurele oplossingen te zoeken, zodat dit scenario in de toekomst geen vervolg meer krijgt.
 2. Daar zijn de zomerbars! Hier kan je de komende weken terecht voor dé ultieme zomerervaring in eigen stad
  PREMIUM

  Daar zijn de zomerbars! Hier kan je de komende weken terecht voor dé ultieme zomererva­ring in eigen stad

  Hoera! De horeca mag opnieuw de deuren openen en dat betekent dat ook de verschillende Antwerpse zomerbars opnieuw opstarten. Sommige in een light versie, andere proberen dan weer de coronacrisis even te vergeten door zoveel mogelijk de authentieke beleving te garanderen maar allemaal stellen ze de veiligheid van hun klanten voorop. Wij maakten een overzicht waar je vanaf maandag opnieuw terecht kan voor die ultieme zomerbeleving in de stad.
 1. Zoo Antwerpen verwelkomt begin juli twee Afrikaanse witte neushoorns: “Zonder de inspanningen van dierentuinen zou deze soort niet meer bestaan”

  Zoo Antwerpen verwelkomt begin juli twee Afrikaanse witte neushoorns: “Zonder de inspannin­gen van dierentui­nen zou deze soort niet meer bestaan”

  Begin juli verwelkomt de Zoo Antwerpen voor het eerst in decennia opnieuw twee neushoorns. Het gaat om twee mannetjes die overkomen uit een andere Europese zoo. De kolossale dieren zijn een buitenkans voor de Antwerpse wetenschappers van de zoo om de dieren te bestuderen. Voor de komst van de twee neushoorns moet het voormalige Rundergebouw wel volledig aangepast worden: een stevige betonnen vloer en hekwerk zijn nodig en ook de toegangspoorten moeten verhoogd en verbreed worden.