De leerlingen met achter hen het perron waar de gedeporteerden werden aangevoerd.
Volledig scherm
PREMIUM
De leerlingen met achter hen het perron waar de gedeporteerden werden aangevoerd. © Foto Ronny De Coster

Leerlingen van Sint-Lutgardis Antwerpen fel onder de indruk van bezoek aan vernietigingskamp Auschwitz-Birkenau: “Hoe is het mogelijk dat mensen zulke gruwel kunnen bedenken én uitvoeren?”

AntwerpenOp uitnodiging van het Ministerie van Defensie en van het War Heritage Institute hebben leerlingen van de middelbare school Sint-Lutgardis Antwerpen een herdenkingsreis gemaakt naar de concentratie- en uitroeiingskampen in het Poolse Auschwitz en Birkenau.

  1. INTERVIEW. KMSKA laat eíndelijk van zich horen in Antwerps cultuurdebat: “We steken de hand meer dan ooit uit om samen te werken met jonge kunstenaars”
    PREMIUM
    ANTWERPEN

    INTERVIEW. KMSKA laat eíndelijk van zich horen in Antwerps cultuurde­bat: “We steken de hand meer dan ooit uit om samen te werken met jonge kunste­naars”

    Al anderhalve maand wordt er geprotesteerd tegen de besparingen in het Antwerpse cultuurveld door de verenigde sector. Bíjna verenigd, want grote cultuurhuizen zoals het KMSKA - met N-VA als voorzitter van de raad van bestuur - hielden zich verdacht stil in het debat. Tot nu. “De politiek moeit zich nooit met de programmatie of de inhoud van het museum.”