Volledig scherm
Illustratiebeeld. © Thinkstock

Leerlingen en bewoners Zorgbedrijf Antwerpen worden pennenvrienden

Leerlingen van het vijfde en zesde leerjaar van het stedelijks lager onderwijs van Deurne gaan vanaf maandag 20 januari brieven schrijven met 49 senioren van Zorgbedrijf Antwerpen. Zo willen ze op een leuke manier de taalvaardigheid van de leerlingen verbeteren en creativiteit en interactie stimuleren.

Bijna 200 leerlingen van het vijfde en zesde leerjaar van het stedelijk lager onderwijs in Deurne gingen eind vorig jaar op zoek naar mensen die gedurende een paar maanden met hen wilden schrijven of mailen. Die hebben ze ondertussen gevonden in 49 senioren van Zorgbedrijf Antwerpen. De eerste brieven worden op maandag 20 januari geschreven en verstuurd.

De brieven worden eigenhandig geschreven door de leerlingen, maar wel steeds onder supervisie van de leerkrachten. De bedoeling is dat leerlingen en senioren tot en met mei 2020 met elkaar blijven schrijven, ongeveer een brief per maand. Zo worden ze echte pennenvrienden.

Op het einde van de periode, op vrijdag 15 mei om 10 uur, volgt er een kennismaking met de senioren en de leerlingen. Dan worden de brieven per pennenvriendenkoppel ook opnieuw bij elkaar gebracht, netjes gebundeld en door de leerlingen persoonlijk aan de senioren overhandigd als souvenir van hun schrijfvriendschap.

Het project loopt in Deurne, in samenwerking tussen het stedelijk lager onderwijs en de dienstencentra en woonzorgcentra van Zorgbedrijf Antwerpen.

 1. RECENSIE. Dim Dining: een culinaire ontdekkingstocht
  PREMIUM

  RECENSIE. Dim Dining: een culinaire ontdek­kings­tocht

  In november kreeg Dim Dining de titel ‘Aziaat van het jaar’ en meteen een 15/20 in de Gault&Millau, en dat is absoluut niet overdreven. Het duo Simon van Dun (in de keuken) en Jonas Kellens (in de zaal) zorgt in het exclusieve restaurant op de Vrijdagmarkt voor eigenzinnige Aziatische gerechten met topproducten, en een fantastische bediening. Bij Dim Dining geef je iets meer uit dan in het modale restaurant, maar je krijgt er een ervaring voor in de plaats. Lees hier meer over onze restaurantrecensies.
 2. Drugsverkoop vanuit pand opgerold

  Drugsver­koop vanuit pand opgerold

  Het wijkondersteuningsteam West van de lokale politie zag vrijdag een man zoekend over de Paardenmarkt wandelen. De inspecteurs vermoedden dat de man op zoek was naar drugs en volgden hem. In de De Pretstraat ging de man een woning binnen. Een paar tellen later verliet hij het pand opnieuw. Aangezien de politie vermoedde dat er net drugs aangekocht werd, controleerde de inspecteurs de man. Ondertussen zagen ze nog een vermoedelijke klant bij het pand aankomen. Ze kochten beiden bij een andere verkoper. In het onderzoek werden drie huiszoekingen verricht. De politie vond verdovende middelen, geld en mobiele telefoons. Vier personen werden gearresteerd. Twee van hen zijn voor de onderzoeksrechter geleid.
 3. Dealer verstopt drugs in mond bij politiecontrole

  Dealer verstopt drugs in mond bij politiecon­tro­le

  De lokale politie merkten vrijdagavond een man op in de Offerandestraat. Hij stond duidelijk op iemand te wachten. De politie besloot de man even in de gaten te houden. Al snel maakte die contact met een andere man, die hoofdschuddend vertrok. De twee werden gecontroleerd. De eerste verklaarde dat hij drugs wilde kopen. Maar de verkoper wilde er niet op ingaan. De tweede man, de vermoedelijke verkoper, had drie gebruikershoeveelheden cannabis in zijn mond. Hij had ook een som geld op zak. De verkoper bleek illegaal in het land te zijn. Aangezien hij eerder al eens werd gearresteerd, kon de politie deze keer zijn verblijfplaats snel achterhalen. Bij een huiszoeking vond de politie een weegschaal, verpakkingsmateriaal en een kleine hoeveelheid cannabis.