De leerlingen van buso-school De Tjalk zitten nog altijd uren op de bus van en naar school.
Volledig scherm
De leerlingen van buso-school De Tjalk zitten nog altijd uren op de bus van en naar school. © Benoit De Freine

Leerlingen De Tjalk zijn nog altijd uren onderweg naar school: “En nu bij 30 graden en zonder airco in de bus”

Bij de start van het nieuwe schooljaar kwamen verschillende verhalen naar boven van kinderen uit het buitengewoon onderwijs die uren op de bus naar school zaten. Zo ook de leerlingen van De Tjalk in Antwerpen: de leerlingen met een fysieke en soms ook mentale beperking zaten soms tot vier uur op de bus. Daar is volgens directrice Ingrid Henckens nog niet veel aan veranderd, ondanks de versoepeling van de maatregelen. “De situatie blijft schrijnend.”

 1. Verdachten willen roze diamant met eigen ogen zien: spektakel verwacht op laatste procesdag tegen Gram, Muller en Melotte
  PREMIUM

  Verdachten willen roze diamant met eigen ogen zien: spektakel verwacht op laatste procesdag tegen Gram, Muller en Melotte

  De discussie over de ‘Roze Diamant’ bereikt donderdagmorgen zijn hoogtepunt op de laatste procesdag tegen zakenlui Serge Muller, Tony Gram en Bruno Melotte. De verdediging van Serge Muller eist dat de unieke roze diamant, geschat op 1,2 miljoen euro, naar de rechtszaal wordt gebracht. Volgens Muller en Melotte is de diamant door politiemensen ontvreemd.
 2. Daling van aantal besmettingen in Antwerpen op vrijdag 25 september

  Daling van aantal besmettin­gen in Antwerpen op vrijdag 25 september

  Uit de nieuwe bevestigde cijfers van Sciensano is gebleken dat er in Antwerpen, op één dag 66 besmettingen met corona zijn bijgekomen. Een dag eerder waren dit er nog 89. Het totaal aantal gevallen over de laatste 14 dagen komt zo op 1664. Sciensano heeft enkele alarmdrempels gedefinieerd op basis van het aantal gevallen per 100.000 inwoners over de laatste 14 dagen. Dat getal komt voor Antwerpen op 314 te liggen. Omdat Antwerpen meer dan 100 gevallen heeft, overschrijdt de stad op dit moment alarm niveau 4 en krijgt hiermee een rode kleur. Dit is de hoogst gedefiniëerde alarmdrempel. De cijfers van Sciensano worden dagelijks gepubliceerd.