Archiefbeeld van stedelijke basisschool De Tandem op het Kiel. (2019)
Volledig scherm
Archiefbeeld van stedelijke basisschool De Tandem op het Kiel. (2019) © Laenen

Leerling van school op het Kiel waarschijnlijk besmet met Britse variant

AntwerpenEen leerling van de stedelijke lagere school De Tandem, in de Pestalozzistraat op het Kiel, heeft positief getest op het coronavirus, hoogstwaarschijnlijk de Britse variant. De leerling heeft nog familieleden in het Stedelijk Lyceum Olympiade: zowel in De Tandem als in het Lyceum werden vandaag verschillende leerlingen en leerkrachten getest. 

 1. Proefvaart met schip van meer dan 15,5 meter diepgang gepland in Antwerpse haven
  Antwerpen

  Proefvaart met schip van meer dan 15,5 meter diepgang gepland in Antwerpse haven

  In de haven van Antwerpen vindt dit weekend een eerste proefvaart plaats om na te gaan of schepen met een diepgang van meer dan 15,5 meter op dagelijkse basis de haven kunnen aandoen. Dat meldt de Beroepsvereniging van Loodsen (BvL), die naar eigen zeggen zelf het initiatief nam. In het Deurganckdok wordt alvast de MSC Regulus verwacht, een containerreus van 366 meter lang maar vooral ook met een diepgang van 15,7 meter.
 2. Antwerpen is fietsprovincie bij uitstek: de helft gaat met de fiets naar het werk
  PREMIUM
  Antwerpen

  Antwerpen is fietspro­vin­cie bij uitstek: de helft gaat met de fiets naar het werk

  Wanneer we in 2020 toch naar de werkvloer gingen, gebeurde dat in de provincie Antwerpen in één op de twee gevallen met de fiets - al dan niet in combinatie met een ander vervoersmiddel. Eén op vijf (19,1 %) van de Antwerpse werknemers gebruikt zijn fiets zelfs altijd om naar het werk te gaan. Antwerpen is daarmee dé fietsprovincie van het land. Dat blijkt uit de vijfde editie van de jaarlijkse mobiliteitsbarometer van hr-dienstenbedrijf Acerta bij 40.000 bedrijven.
 3. Koolkaai wordt gezellig terras: “Zeker na corona zal daar behoefte aan zijn”
  Antwerpen

  Koolkaai wordt gezellig terras: “Zeker na corona zal daar behoefte aan zijn”

  Goed nieuws voor Nena Shaw (30), de zaakvoerster van café-atelier ‘Who’s Afraid of Red Yellow & Blue’. Ze mag haar miniterrasje op de Koolkaai permanent uitbreiden met 60m². Omdat het momenteel ook voor deze café-uitbaatster financieel niet van een leien dakje loopt door de coronacrisis, startte ze een crowdfunding. “Dit is niet enkel voor mij een positief verhaal, hiermee wil ik ook iets teruggeven aan Antwerpen”, klinkt het.
 1. Domburgse ondernemers slaan alarm: wij moeten open!
  Play

  Domburgse onderne­mers slaan alarm: wij moeten open!

 2. Klompenmaker Jaap uit Heinkenszand luidt de noodklok
  Play

  Klompenma­ker Jaap uit Heinkens­zand luidt de noodklok