Daags na het incident steken we ons licht op aan de schoolpoort: "Hij heeft in mijn ogen nog nooit zoiets gedaan."
Volledig scherm
PREMIUM
Daags na het incident steken we ons licht op aan de schoolpoort: "Hij heeft in mijn ogen nog nooit zoiets gedaan." © Tessa Kraan

Leerkracht die tweedejaars tegen grond werkt, blijkt enorm geliefd bij leerlingen van Pius X: “Wel de laatste van wie we zoiets verwacht hadden”

AntwerpenGisteren dook er een video op waarop te zien is dat een studiemeester van Pius X een tweedejaars tegen de grond werkt. Een dag later blijkt de schokgolf van verbazing bij leerlingen nog niet weggeëbd. Zowel op sociale media als aan de schoolpoort scharen ze zich achter de betrokken leerkracht: “We keuren het incident niet goed, maar hij verdient het écht niet om in zo’n slecht daglicht te staan.” Intussen is er ook een petitie door leerlingen gestart. 

 1. Finalist Mister Gay Belgium weet waarvoor hij vecht: “In mijn geboorteland kan ik voor 20 jaar in de cel vliegen”
  Ekeren/Antwerpen

  Finalist Mister Gay Belgium weet waarvoor hij vecht: “In mijn geboorte­land kan ik voor 20 jaar in de cel vliegen”

  Hij kan op 12 november de nieuwe Mister Gay Belgium worden, maar dinsdag hing Dinesh George Lourdes (29) alvast de regenboogvlag uit op de Internationale Dag tegen Homofobie en Transfobie. Hij deed dat samen met het Ekerse schepencollege. “Ik ben opgegroeid in een Zuidoost-Aziatisch land waar je voor 20 jaar in de gevangenis kunt vliegen omdat je homoseksueel bent.”
 2. Nele Bauwens, Tine Embrechts en Lucas Van den Eynde na 22 jaar voor het laatst in 'Jukebox': “Met deze nummers brengen we een verhaal”
  PREMIUM
  Antwerpen

  Nele Bauwens, Tine Embrechts en Lucas Van den Eynde na 22 jaar voor het laatst in 'Jukebox': “Met deze nummers brengen we een verhaal”

  Dat Nele Bauwens (45), Tine Embrechts (46) en Lucas Van den Eynde (63) een ‘stukske’ kunnen acteren, weten we wel. Maar dat het trio al sinds het jaar 2000 samen het podium opkruipt, is misschien minder geweten. 22 jaar geleden startten Nele, Tine en Lucas met hun muziekprogramma Jukebox 2000, een interactieve voorstelling waarbij het publiek uit 100 Nederlandstalige liedjes de selectie kon bepalen. Maar aan alle mooie liedjes komt een einde: na 22 jaar brengen ze voor de allerlaatste keer ‘Den Jukebox’ op zondag 22 mei in De Roma. Een gesprek met de drie acteurs-zangers.