Julie Vranckx en Laura Janssens
Volledig scherm
PREMIUM
Julie Vranckx en Laura Janssens © Laenen

Laura en Julie schrijven survivalgids ‘(Over)leven op Tinder’: “Je ontmoet zo’n 11 types online. Pas vooral op voor de ‘weirdo’”

Laura Janssens (29) en Julie Vranckx (26) geven tips en tricks voor wie een stap zet in de wereld van het online daten in hun nieuwe boek ‘(Over)leven op Tinder’. Met verhalen over types die je tegenkomt tijdens het swipen en over flessen in een achterwerk werkt het duo op de lachspieren. Illustratrice Laura is geen onbekende. Haar doldwaze cartoons onder de noemer ‘Niet Nu Laura’ zijn een hit op sociale media en bereikten zelfs al de actrice Reese Witherspoon. 

Laura is al eventjes aanwezig wanneer Julie op de afspraak verschijnt. De dames begroeten elkaar en complimenteren elkaar over de gekozen outfit. “We hebben over onze outfit gebeld met elkaar om af te spreken wat we zouden dragen, zodat we een beetje matchen met elkaar”, vertelt Laura. “Ik wilde zwart, maar het mocht natuurlijk ook niet op een begrafenis gaan lijken”, lacht Julie. We kunnen de dames geruststellen: ze zien er fantastisch uit. 

Eerst en vooral, proficiat Laura. Niet Nu Laura heeft nu ook GIF’s op Instagram.

“Klopt! En daar ben ik heel blij mee. Drie keer heb ik het moeten aanvragen alvorens ik werd goedgekeurd door GIFY. Iedereen kan eigenlijk een Artist of Brand Chanel aanvragen, maar je moet wel kunnen aantonen dat je toch een beetje artiest bent. Mijn eerste aanvraag werd niet aanvaard. Ik kreeg de opmerking dat ik meer GIF’s moet aanmaken. Dat deed ik dan ook, maar op mijn tweede aanvraag kreeg ik nooit een antwoord. Uiteindelijk stuurde ik mijn aanvraag nog eens en die werd wel positief geëvalueerd. Die GIF’s zijn eigenlijk een soort leerschool voor mij omdat ik me in de toekomst verder wil toeleggen op animaties. En dat is wat die GIF’s uiteindelijk zijn, al zijn ze dan heel kort. Bovendien is het een extra merkbeleving die Niet Nu Laura verder bekend kan maken in Vlaanderen.”

Niet alleen in Vlaanderen. Ook Actrice Reese Witherspoon gebruikte jouw GIF al?

PZC gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement
 1. Slechts helft kandidaat-leerlingen buitengewoon onderwijs vindt plaats in Antwerpen

  Slechts helft kandidaat-leerlingen buitenge­woon onderwijs vindt plaats in Antwerpen

  Iets meer dan de helft van de kinderen die aangemeld werden voor een plaatsje in het buitengewoon onderwijs in Antwerpen, heeft ook een plaats toegewezen gekregen. Daarmee is de volledige capaciteit ingenomen, voor de andere kinderen wordt een oplossing gezocht. Het kabinet van Antwerps schepen van Onderwijs Jinnih Beels (sp.a) roept de verschillende partners op om structurele oplossingen te zoeken, zodat dit scenario in de toekomst geen vervolg meer krijgt.
 2. Daar zijn de zomerbars! Hier kan je de komende weken terecht voor dé ultieme zomerervaring in eigen stad
  PREMIUM

  Daar zijn de zomerbars! Hier kan je de komende weken terecht voor dé ultieme zomererva­ring in eigen stad

  Hoera! De horeca mag opnieuw de deuren openen en dat betekent dat ook de verschillende Antwerpse zomerbars opnieuw opstarten. Sommige in een light versie, andere proberen dan weer de coronacrisis even te vergeten door zoveel mogelijk de authentieke beleving te garanderen maar allemaal stellen ze de veiligheid van hun klanten voorop. Wij maakten een overzicht waar je vanaf maandag opnieuw terecht kan voor die ultieme zomerbeleving in de stad.
 1. Zoo Antwerpen verwelkomt begin juli twee Afrikaanse witte neushoorns: “Zonder de inspanningen van dierentuinen zou deze soort niet meer bestaan”

  Zoo Antwerpen verwelkomt begin juli twee Afrikaanse witte neushoorns: “Zonder de inspannin­gen van dierentui­nen zou deze soort niet meer bestaan”

  Begin juli verwelkomt de Zoo Antwerpen voor het eerst in decennia opnieuw twee neushoorns. Het gaat om twee mannetjes die overkomen uit een andere Europese zoo. De kolossale dieren zijn een buitenkans voor de Antwerpse wetenschappers van de zoo om de dieren te bestuderen. Voor de komst van de twee neushoorns moet het voormalige Rundergebouw wel volledig aangepast worden: een stevige betonnen vloer en hekwerk zijn nodig en ook de toegangspoorten moeten verhoogd en verbreed worden.