Volledig scherm
Lasbeurs Welding Week © Photo © Bart Vercammen

Lasbeurs moet tekort aan lassers oplossen

Vanaf dinsdag 19 november wordt Antwerp Expo een heus lasparadijs. Easyfairs organiseert er drie dagen lang het evenement Welding Week, waar zowel professionals als studenten uit de sector zich kunnen laten inspireren door de lastechnologie van de toekomst, en een eerste contact leggen met hun toekomstige werkgever. En dat is nodig, zo blijkt, want lassen blijft een knelpuntberoep.

Vorig jaar stonden er in Vlaanderen 449 vacatures open in de lassector. De juiste mensen vinden om deze vacatures in te vullen, blijkt echter niet evident. Vaak is voor deze vacatures specifieke ervaring of bijkomende kennis vereist en daar blijken weinigen over te beschikken. Door een brug te lassen tussen studenten en bedrijven probeert Easyfairs een oplossing te bieden voor de grote vraag aan lassers. 

Tijdens de Welding Week kunnen (toekomstige) lassers onder meer de strijd aangaan om de beste virtueel laskampioen van de Benelux te worden tijdens het VR-kampioenschap van VDAB en het Belgisch Instituut voor Lastechniek (BIL). Daarnaast kan je je licht opsteken bij verschillende bedrijven uit de sector, een boodschap lassen op de Wall of Flame van Pipetech Academy, robot- en cobottechnologie ontdekken of een originele foto van je project inzenden om mee te dingen naar de felbegeerde award voor het mooiste laswerk. 

Alle info op www.easyfairs.com.

Volledig scherm
Lasbeurs Welding Week © Photo © Bart Vercammen
PZC gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement
  1. Politie controleert in fietsstraten

    Politie contro­leert in fietsstra­ten

    De politie Antwerpen heeft In de omgeving van de Lange Dijkstraat, Van Arteveldestraat, Rotterdamstraat, Sint-Gummarusstraat en de Schijnpoortweg controles gehouden in onder meer fietsstraten. Vier fietsers reden in de verboden richting door de Sint-Gummarusstraat en kregen een boete. In de Lange Dijkstraat én in de Rotterdamstraat werden telkens acht voertuigen beboet omdat ze fietsers aan het inhalen waren in een fietsstraat. Aan de Schijnpoortweg werden 9 fietsers betrapt nadat ze het bord dat fietsers verbiedt hadden genegeerd. Tot slot werden 10 voertuigen beboet in de Van Arteveldestraat. De bestuurders van die auto’s haalden fietsers in terwijl dat niet mag in een fietsstraat.
  2. Zeven wildplassers vliegen op de bon

    Zeven wildplas­sers vliegen op de bon

    De politie Antwerpen heeft zaterdag een controle actie gehouden in het Schipperskwartier en op de kerstmarkt. In totaal werden 32 personen en 12 voertuigen gecontroleerd. Tijdens de controleactie werden zeven wildplassers betrapt. Een van de wildplassers spuwde ook nog eens op de grond wat hem een tweede boete opleverde. Daarnaast waren er ook nog pv’s voor drugsbezit en openbare dronkenschap. Er werden ook nog twee bestuurders betrapt die onder invloed waren.