Lasbeurs Welding Week
Volledig scherm
Lasbeurs Welding Week © Photo © Bart Vercammen

Lasbeurs moet tekort aan lassers oplossen

Vanaf dinsdag 19 november wordt Antwerp Expo een heus lasparadijs. Easyfairs organiseert er drie dagen lang het evenement Welding Week, waar zowel professionals als studenten uit de sector zich kunnen laten inspireren door de lastechnologie van de toekomst, en een eerste contact leggen met hun toekomstige werkgever. En dat is nodig, zo blijkt, want lassen blijft een knelpuntberoep.

PZC gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement
 1. Studentencoöperatieve Acco blaast 60 kaarsjes uit bij start nieuwe academiejaar

  Studenten­coöpe­ra­tie­ve Acco blaast 60 kaarsjes uit bij start nieuwe academie­jaar

  De Vlaamse uitgeverij en boekhandel Acco, opgericht voor en door studenten, blaast met het begin van dit nieuwe academiejaar, 60 kaarsjes uit. De studentencoöperatie heeft een enorme transformatie doorgemaakt. Vandaag is Acco een leerconsulent voor het hoger onderwijs. Zijn boekenwinkels worden leerwinkels, waar advies en beleving centraal staan. En de leermaterialen die Acco ontwikkelt, zullen meer en meer online ter beschikking gesteld worden.
 2. 35 nieuwe ‘Smaakmeesters’ ondanks zwaar jaar voor de horeca: “Teken van veerkracht”

  35 nieuwe ‘Smaakmees­ters’ ondanks zwaar jaar voor de horeca: “Teken van veerkracht”

  De stad Antwerpen en meer dan tachtig gepassioneerde horecaondernemers organiseren op 3 en 4 oktober de zesde editie van het culinaire festival ‘Smaakmeesters’. Het hele weekend kunnen bezoekers genieten van lekker eten en drinken en ondanks de coronacrisis zijn er dit jaar 35 nieuwe deelnemers. “Een teken van veerkracht, er is meer nodig dan een virus om onze stad te doen kapseizen”, zegt schepen van Middenstand en Toerisme Koen Kennis (N-VA).
 3. Antwerps academiejaar succesvol ingezet met digitaal openingsfestival: “Activiteiten zullen coronaproof doorgaan”

  Antwerps academie­jaar succesvol ingezet met digitaal openings­fes­ti­val: “Activitei­ten zullen corona­proof door­gaan”

  Maandag werd het academiejaar in Antwerpen traditiegetrouw ingezet met het studentenfestival Students On Stage. Wegens de coronacrisis organiseerde Unifac, de overkoepelende studentenvereniging, het evenement via een livestream. Die dag werd ook het nieuwe VUAS-platform gelanceerd om het studentenleven virtueel levendig te houden. Alle studentenclubs zullen dit jaar volop inzetten op coronaveilige activiteiten.
 4. ZNA en Vlaamse Werkgroep voor Hoofd- en Halstumoren ontwikkelen samen recepten voor patiënten: “Het doel: hen opnieuw laten genieten van hun maaltijd”

  ZNA en Vlaamse Werkgroep voor Hoofd- en Halstumo­ren ontwikke­len samen recepten voor patiënten: “Het doel: hen opnieuw laten genieten van hun maaltijd”

  Door kauw- en slikproblemen eten patiënten met hoofd-halskanker te weinig en krijgen ze onvoldoende voedingsstoffen binnen. Om dit op te vangen en niet volledig afhankelijk te zijn van sondevoeding en bijvoedingen, hebben logopedisten en diëtisten recepten van patiënten op maat gebracht qua consistentie en voedingswaarde. Deze recepten zijn te vinden op de website van de Vlaamse Werkgroep voor Hoofd- en Halstumoren (VWHHT), met steun van de Stichting tegen Kanker.