De schooltoegang aan de Van Peenestraat.
Volledig scherm
De schooltoegang aan de Van Peenestraat. © AG Vespa

Lagere school Creatopia wacht totale renovatie: verscholen ruwe parel uit jaren ‘30

AntwerpenStedelijke lagere school Creatopia op het Kiel is toe aan een totale renovatie. Die start ten vroegste eind 2021. Het gebouw, ontworpen door stadsbouwmeester Emiel Van Averbeke, dateert van de late jaren dertig en is gebouwd in modernistische stijl. Het staat op de lijst ‘vastgesteld onroerend erfgoed’.

 1. Bever gespot nabij Antwerpse binnenstad: “Op verkenning of op zoek naar eigen gebied”
  Antwerpen

  Bever gespot nabij Antwerpse binnenstad: “Op verkenning of op zoek naar eigen gebied”

  In de jachthaven op de Antwerpse Linkeroever, tegenover de historische binnenstad, is onlangs een bever gespot. Het is voor zover bekend de eerste keer dat een bever zo dicht bij het stadscentrum komt sinds de terugkeer van de soort in onze contreien. “Mogelijk was hij slechts op verkenning, ofwel gaat het om een jong dier dat het ouderlijke territorium moest verlaten en op zoek is naar een eigen gebied”, zegt Kristijn Swinnen van Natuurpunt.
 2. Poetspersoneel UAntwerpen protesteert tegen nieuwe contracten: “Plots verdien ik 300 à 400 euro minder. En ik hád het al niet makkelijk” ”
  PREMIUM
  Antwerpen

  Poetsperso­neel UAntwerpen protes­teert tegen nieuwe contracten: “Plots verdien ik 300 à 400 euro minder. En ik hád het al niet makkelijk” ”

  “De unief duwt haar poetshulpen richting armoede.” De besparingen op de poetsploeg – er zijn nieuwe contracten gesloten waarbij bespaard wordt op personeelskosten – zetten kwaad bloed bij personeelsleden, studenten, vakbondsmensen én - uiteraard - poetsmedewerkers van de Universiteit Antwerpen. Na de lancering van een petitie vorige week, werd er vanmorgen ook écht gedemonstreerd.
 1. Willy is boos: voorraadkast 'nemen of geven' is geplunderd
  Play

  Willy is boos: voorraad­kast 'nemen of geven' is geplunderd

 2. Gratis kip, friet en drank voor vaccinprikkers
  Play

  Gratis kip, friet en drank voor vaccinprik­kers