De nieuwste worp van Marnix Peeters werd donderdag voorgesteld in Café Storm, onderin het MAS.
Volledig scherm
De nieuwste worp van Marnix Peeters werd donderdag voorgesteld in Café Storm, onderin het MAS. © Klaas De Scheirder

Lachen met alles en iedereen: Marnix Peeters laat tiende roman los op de wereld (maar eerst in Antwerpen)

AntwerpenMarnix Peeters heeft met ‘De jacht op Ursula Graurock’ zijn tiende roman op de wereld losgelaten en dus mag er weer ongelimiteerd om alles en iedereen worden gelachen. De schrijver verruilde Antwerpen dan al wel wat jaren voor de Oostkantons, voor een fijne boekvoorstelling keert hij graag terug naar de metropool. Met pils en pandaworst toe, in het MAS.

 1. Claude Marinower (Open Vld) pakt Cultuurschepen Nabilla Ait Daoud (N-VA) aan: “Is het nodig om ontluikende talenten hun dromen af te nemen en hen ook te schofferen?
  PREMIUM
  Antwerpen

  Claude Marinower (Open Vld) pakt Cultuur­sche­pen Nabilla Ait Daoud (N-VA) aan: “Is het nodig om ontluiken­de talenten hun dromen af te nemen en hen ook te schofferen?

  “Rond het dossier van de besparingen op cultuur hangt de akelige geur van de arrogantie van de macht, terwijl ik dat bij u niet zou hebben vermoed.” Open Vld-gemeenteraadslid Claude Marinower, behorend tot de meerderheid, zorgde donderdag voor de opmerkelijkste tussenkomst tijdens de raadscommissie van schepen Nabilla Ait Daoud (N-VA). De oproep van de oppositie om met de protesterende kunststudenten in het stadhuis te praten, bleef onbeantwoord.
 2. Antwerpse Waagnatie bewijst dat er tóch nog animo is voor de Rode Duivels: “We zetten de knop uit en denken enkel nog aan voetbal”
  PREMIUM
  WK VOETBAL

  Antwerpse Waagnatie bewijst dat er tóch nog animo is voor de Rode Duivels: “We zetten de knop uit en denken enkel nog aan voetbal”

  De kop is eraf. België heeft zijn eerste wedstrijd op het WK voetbal achter de rug en haalt de drie punten nog binnen ook, hetzij met weinig sier of tamboer. Veel WK-dorpen en Rode Duivels-evenementen gaven er voortijdig de brui aan wegens weinig animo maar in de Antwerpse Waagnatie werd woensdagavond met rook, lasers, vuurwerk en club-deejays bewezen dat de Rode Duivels tóch nog sfeer creëren. “We gaan voor een groot voetbalfeest dat heel de stad - en ver daarbuiten - samenbrengt.”
 3. “Ik dacht eerst dat ze stripverhaal over Boerentoren hadden gemaakt”: oud-burgemeester Bob Cools noemt plannen ‘pretentieus en agressief’
  PREMIUM
  Antwerpen

  “Ik dacht eerst dat ze stripver­haal over Boerento­ren hadden gemaakt”: oud-burgemees­ter Bob Cools noemt plannen ‘pretenti­eus en agressief’

  “Dat plan voor de Boerentoren is pretentieus en agressief.” Voormalig burgemeester Bob Cools (Vooruit), die ooit de eerste schepen van Stedenbouw was in Antwerpen, is niet gelukkig met wat hij onder ogen kreeg. “Als die architect nu nog met glas had gewerkt voor de zijbouw aan de Eiermarkt, had ik dat prima gevonden. Maar nu verbergt hij de toren met veel glitter.”