Volledig scherm
Zwembad De Molen © Benoit De Freine

Laat die zomer maar komen: openluchtzwembaden openen deuren vanaf dit weekend

Op het echte warme zomerweer is het nog even wachten maar zwemliefhebbers kunnen vanaf zaterdag 18 mei tot en met zondag 15 september terecht in zwemvijver Boekenberg en openluchtzwembad De Molen voor waterpret.

Zwemmers kunnen in alle rust genieten van de 73 meter lange zwemvijver in de groene omgeving van het Boekenbergpark. Meer dan 22.000 planten zuiveren het water op een natuurlijke manier, waardoor er geen chloor of andere chemicaliën in het water van de zwemvijver zitten. Bovendien is een zwembeurt hier volledig gratis.

Gezonde snacks

Aan het Sint-Annastrand op Linkeroever is het openluchtzwembad De Molen helemaal klaar voor het zomerseizoen. In het grote 50-meterzwembad zwemmen bezoekers in water met een temperatuur van een constante en aangename 28 graden. De allerkleinsten kunnen dan weer naar hartenlust plonsen in het kinderbad. Wie tussen de zwembeurten door even wil rusten, kan dat doen op de grote ligweide, waar vanaf dit seizoen ook gezonde snacks worden aangeboden. Een zwembeurt in zwembad De Molen kost maximaal 4 euro. 

Net als vorig jaar houden de twee openluchtzwembaden in de zomervakantie hun deuren nog iets langer open. In zwemvijver Boekenberg zijn zwemmers in de zomervakantie van maandag tot en met vrijdag welkom tot 20 uur. Zwembad De Molen is vanaf zaterdag 1 juni tot en met donderdag 29 augustus elke dag tot 20 uur open.

Niet roken

Vanaf dit seizoen wordt aan de bezoekers van zwembad De Molen gevraagd om niet te roken op het terrein. De stad Antwerpen wil dat kinderen kunnen opgroeien in een gezonde omgeving en niet beginnen met roken. Niet roken in de buurt van kinderen moet daarom de norm worden in de sportinfrastructuren van de stad. Voor de bezoekers die toch willen roken, is er een rookzone voorzien.

Volledig scherm
Deze kinderen genieten met volle teugen van een middagje plonzen in zwemvijver Boekenberg. © Foto Klaas De Scheirder
PZC gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement
  1. Meyrem Almaci (Groen): “Vliegschaamte is niet nodig, maar gééf mensen eindelijk alternatieven”
    PREMIUM

    Meyrem Almaci (Groen): “Vlieg­schaam­te is niet nodig, maar gééf mensen eindelijk alternatie­ven”

    Nooit stond Groen er zo goed voor. De partij surft op de klimaathype, al neemt ze ook risico’s. Zoals: de slimme kilometerheffing en het vervangen van de salariswagen door het mobiliteitsbudget. In de peilingen is Groen de tweede grootste. Voorzitster Meyrem Almaci trekt de lijst in Antwerpen. Misschien wordt ze wel minister-president. “Wie wélke ambitie heeft, laat ik aan journalisten over. Ons verhaal draait rond een menselijker, eerlijker en gezonder beleid.”