Het kunstwerk van Sara Greet Gilis voor het Olympisch Kunstenparcours in het Kielpark.
Volledig scherm
Het kunstwerk van Sara Greet Gilis voor het Olympisch Kunstenparcours in het Kielpark. © Klaas De Scheirder

Kunstenaars stellen Olympisch Kunstenparcours voor op Kiel

AntwerpenVan uitstel komt geen afstel: de voorstelling van het Olympisch Kunstenparcours op het Kiel stond al langer gepland (de reden van uitstel moeten we u niet meer vertellen), maar vandaag stelden de vijf kunstenaars dan toch hun werken voor. District Antwerpen nodigde hen uit een kunstwerk te maken geïnspireerd door 100 jaar Olympische Spelen in Antwerpen, met het Olympisch Kunstenparcours doorheen het Kiel als resultaat. “Verschillende kunstwerken kunnen de komende maanden, en sommigen zelfs langer, hier op het Kiel blijven.”

  1. 
Ongemak over donorconceptie van je kind? ‘Leg uit dat iedereen erbij hoort, ook de donor’

    Ongemak over donorcon­cep­tie van je kind? ‘Leg uit dat iedereen erbij hoort, ook de donor’

    Ouders die een kind krijgen met hulp van een spermadonor kampen met psychosociale problemen wanneer zij onvoldoende steun en begeleiding krijgen als het kind er eenmaal is. Dit blijkt uit nieuw onderzoek van het Amsterdam UMC. Heterostellen, lesbische stellen en alleenstaande moeders lopen in de opvoeding regelmatig tegen dingen aan waarbij ze professionele hulp en contact met lotgenoten missen.
  1. BINNENKIJKEN. Sterrenchef Bart De Pooter staat vanaf morgen achter het fornuis in nieuw vijfsterrenhotel Sapphire House: “Groenten krijgen de hoofdrol”
    PREMIUM
    Antwerpen

    BINNENKIJ­KEN. Sterren­chef Bart De Pooter staat vanaf morgen achter het fornuis in nieuw vijfster­ren­ho­tel Sapphire House: “Groenten krijgen de hoofdrol”

    Morgen is het zover: dan opent het prestigieuze vijfsterrenhotel Sapphire House Antwerp de deuren in de Lange Nieuwstraat in Antwerpen. Niemand minder dan tweesterrenchef Bart De Pooter van Pastorale** roert er in de potten van PLANT’n en WILD’n, de twee restaurants in het hotel waar uitsluitend plantaardig wordt gekookt. “We geven het hotel een heel eigen identiteit”, aldus Bart De Pooter.