Het kruispunt van de Turnhoutsebaan met Ter Rivierenlaan.
Volledig scherm
Het kruispunt van de Turnhoutsebaan met Ter Rivierenlaan. © RV

Kruispunt Turnhoutsebaan en Ter Rivierenlaan wordt veiliger

Het Agentschap Wegen en Verkeer (AWV) voert vanaf maandag 16 september 2019 werken uit aan het kruispunt van de Turnhoutsebaan met de Ter Rivierenlaan. De werken zullen twee weken duren en moeten het kruispunt veiliger maken.

Om het kruispunt van de Turnhoutsebaan met de Ter Rivierenlaan veiliger te maken voor overstekende fietsers en voetgangers gebeuren er enkele aanpassingen. De oversteken aan de oost- en westzijde worden veiliger gemaakt door de linksafslagstroken op de Turnhoutsebaan te verwijderen. De ruimtes die hierdoor vrijkomen, worden gebruikt om opstelruimten voor fietsers en voetgangers te creëren, zodat zij veilig kunnen wachten wanneer ze voorrang moeten verlenen aan aankomende trams.

Tot slot wordt een conflictvrije lichtenregeling voorzien tussen auto’s en vrachtwagen, fietsers en voetgangers en de tram.

De aanpassingswerken starten op maandag 16 september en zullen ongeveer twee weken duren. Tijdens de eerste week wordt er gewerkt aan de zuidkant - de kant van het Rivierenhof. De week nadien aan de noordkant. Tijdens de werken is de rijrichting waar gewerkt wordt volledig afgesloten. Fietsers en voetgangers kunnen tijdens de werken wel gewoon door. Het oversteken van de Turnhoutsebaan blijft steeds mogelijk langs de kant waar niet gewerkt wordt. Trams en bussen van De Lijn blijven rijden zoals gepland.

PZC gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement
 1. Wordt uw stad deze zomer één groot terras of moet u het met minder stellen? Dit zijn de plannen
  PREMIUM

  Wordt uw stad deze zomer één groot terras of moet u het met minder stellen? Dit zijn de plannen

  Nu de coronamaatregelen versoepeld zijn, begint ook de horecawereld zich vol ongeduld in de handen te wrijven. Op 8 juni zouden de restaurants en cafés immers weer open mogen, maar overal rijst de vraag: onder welke omstandigheden? In de grootsteden beweegt één en ander, zoals in Kortrijk, waar ze bezig zijn met een ‘Terrassen XXL’-plan. Overal zullen daar grotere en meer gespreide terrassen komen en sommige buurten worden zelfs verkeersvrij gemaakt. Ook andere Vlaamse steden schieten in actie. Dit zijn hun plannen.
 2. Supportersfederatie Beerschot had match tegen Leuven liever vroeger gespeeld: “Pas week voor start competitie weten we of we in 1A of 1B spelen”

  Supporters­fe­de­ra­tie Beerschot had match tegen Leuven liever vroeger gespeeld: “Pas week voor start competitie weten we of we in 1A of 1B spelen”

  De kogel is door de kerk: op 1 of 2 augustus spelen OH Leuven en Beerschot om een plek in 1A. Beerschot won de heenmatch met 1-0. Het kan in Leuven dus nog alle richtingen uitgaan. Toch had de supportersfederatie de wedstrijd vroeger gespeeld zien worden. “Zeven dagen voor aanvang van de competitie in 1A is dit zelfmoord voor de club.”
 3. 
Oplossing in de maak voor Antwerps koppel in Marokkaanse lockdown: “Misschien deze week naar huis”
  PREMIUM

  Oplossing in de maak voor Antwerps koppel in Marokkaan­se lockdown: “Misschien deze week naar huis”

  Het Antwerpse koppel dat sinds maart door de lockdown vastzit op een camping in het Marokkaanse binnenland, kan met wat geluk nog deze week naar huis. Na gesprekken tussen de Belgische ambassade en de Marokkaanse overheid zouden Irène Cardinaels (66) en Henri Laurent (69) de toelating krijgen om naar Tanger Med aan de Straat van Gibraltar te rijden. In het beste geval wacht hen donderdag 28 mei al een overtocht met een ferry.