Volledig scherm
Het kruispunt van de Turnhoutsebaan met Ter Rivierenlaan. © RV

Kruispunt Turnhoutsebaan en Ter Rivierenlaan wordt veiliger

Het Agentschap Wegen en Verkeer (AWV) voert vanaf maandag 16 september 2019 werken uit aan het kruispunt van de Turnhoutsebaan met de Ter Rivierenlaan. De werken zullen twee weken duren en moeten het kruispunt veiliger maken.

Om het kruispunt van de Turnhoutsebaan met de Ter Rivierenlaan veiliger te maken voor overstekende fietsers en voetgangers gebeuren er enkele aanpassingen. De oversteken aan de oost- en westzijde worden veiliger gemaakt door de linksafslagstroken op de Turnhoutsebaan te verwijderen. De ruimtes die hierdoor vrijkomen, worden gebruikt om opstelruimten voor fietsers en voetgangers te creëren, zodat zij veilig kunnen wachten wanneer ze voorrang moeten verlenen aan aankomende trams.

Tot slot wordt een conflictvrije lichtenregeling voorzien tussen auto’s en vrachtwagen, fietsers en voetgangers en de tram.

De aanpassingswerken starten op maandag 16 september en zullen ongeveer twee weken duren. Tijdens de eerste week wordt er gewerkt aan de zuidkant - de kant van het Rivierenhof. De week nadien aan de noordkant. Tijdens de werken is de rijrichting waar gewerkt wordt volledig afgesloten. Fietsers en voetgangers kunnen tijdens de werken wel gewoon door. Het oversteken van de Turnhoutsebaan blijft steeds mogelijk langs de kant waar niet gewerkt wordt. Trams en bussen van De Lijn blijven rijden zoals gepland.

PZC gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement
  1. VIDEO. Antwerpse Schelde opnieuw wat properder dankzij 1.000 Antwerpenaars en Clean Up

    VIDEO. Antwerpse Schelde opnieuw wat properder dankzij 1.000 Antwerpe­naars en Clean Up

    Een duizendtal mensen staken zaterdag de handen uit de mouwen om samen afval te rapen langs de Schelde in het kader van River Cleanup. Kilo’s sigarettenpeuken, honderden flesjes en blikjes, isomo, etensverpakking, drugspuiten en afval van schepen werd gevonden op slechts enkele uren tijd. Afval dat anders in onze zeeën en oceanen terecht zou komen. “Belangrijker dat opruimen is het bewustmakingsproces”, klinkt het bij de organisatie.
  2. Beschikbare bouwgronden slinken: Antwerpse vastgoedspeler Antonissen Development Group trekt naar Luxemburg

    Beschikba­re bouwgron­den slinken: Antwerpse vastgoed­spe­ler Antonissen Develop­ment Group trekt naar Luxemburg

    Nu het aantal beschikbare bouwgronden in België zienderogen slinkt, kijken steeds meer Belgische vastgoedspelers en -investeerders over de grens, richting Luxemburg. Die markt boomt als nooit tevoren. Dat blijkt uit een marktanalyse die Antonissen Development Group heeft gemaakt om zijn eerste stappen op de Luxemburgse markt voor te bereiden. De Antwerpse vastgoedspeler breidt dan ook zijn activiteiten uit en huurt daarvoor zelfs een nieuw kantoor in de Luxemburgse hoofdstad.