Komend weekend, op zaterdag 8 en zondag 9 augustus, voert het Agentschap Wegen en Verkeer (AWV) herstellingswerken uit aan het kruispunt van de Desguinlei (R10) met de Kolonel Silvertopstraat (N148) in Antwerpen-Zuid. De rijweg en het fietspad zijn plaatselijk in slechte staat en moeten hersteld worden.
Volledig scherm
Komend weekend, op zaterdag 8 en zondag 9 augustus, voert het Agentschap Wegen en Verkeer (AWV) herstellingswerken uit aan het kruispunt van de Desguinlei (R10) met de Kolonel Silvertopstraat (N148) in Antwerpen-Zuid. De rijweg en het fietspad zijn plaatselijk in slechte staat en moeten hersteld worden. © AWV

Kruispunt Desguinlei (R10) met de Kolonel Silvertopstraat krijgt dit weekend opknapbeurt: AWV vraagt omgeving te vermijden

Komend weekend voert het Agentschap Wegen en Verkeer (AWV) herstellingswerken uit aan het kruispunt van de Desguinlei (R10) met de Kolonel Silvertopstraat (N148) in Antwerpen-Zuid. De rijweg en het fietspad zijn plaatselijk in slechte staat en zullen hersteld worden. Wegen en Verkeer waarschuwt voor hinder en raadt aan om het kruispunt te vermijden.

 1. Steeds meer fietsers vallen voor fietsabonnement Swapfiets: “60 procent meer abonnees dan periode vorig jaar”

  Steeds meer fietsers vallen voor fietsabon­ne­ment Swapfiets: “60 procent meer abonnees dan periode vorig jaar”

  Steeds meer fietsers kiezen voor een fietsabonnement van Swapfiets. Je betaalt dan een vast bedrag per maand in ruil voor een fiets en het onderhoud. De coronacrisis gaf al een stevige duw, maar ook doorheen de zomer en bij de start van het nieuwe school- en academiejaar bleven nieuwe abonnees zich aanmelden voor een Swapfiets. Vandaag telt Swapfiets meer dan 4.000 Antwerpse klanten. Dat zijn er 60 procent meer dan in september vorig jaar.
 1. Pas begonnen en al mooi rapport: UAntwerpen verwelkomt meer generatiestudenten

  Pas begonnen en al mooi rapport: UAntwerpen verwelkomt meer generatie­stu­den­ten

  Maandag was het eindelijk zover: de start van een bijzonder academiejaar aan de UAntwerpen. De universiteit verwelkomde desondanks meer studenten dan vorig jaar: de inschrijvingscijfers zijn nog niet definitief, maar zowel het aantal generatiestudenten (+1,3%) als het totaal aantal studenten (+3,6%) gaat in stijgende lijn. Tot de opvallendste groeiers horen sociaaleconomische wetenschappen, architectuur, biomedische wetenschappen en geneeskunde.
 2. Onderdelen ponton nieuwe cruiseterminal op weg naar Antwerpen

  Onderdelen ponton nieuwe cruiseter­mi­nal op weg naar Antwerpen

  De onderdelen van het ponton van de nieuwe Antwerpse cruiseterminal zijn onderweg naar het Steenplein. Samen zullen ze het nieuwe ponton van 350 meter lang vormen waaraan zee- en riviercruises aanmeren ter hoogte van Het Steen. De delen komen op verschillende dagen en tijdstippen aan. De komende maanden worden ze ter plekke afgewerkt en aan elkaar gemonteerd. Als alles vlot verloopt, zijn de werken afgerond in het voorjaar van 2021.