Illustratiebeeld
Volledig scherm
Illustratiebeeld © Igean

Kringloopgoederen zijn opnieuw welkom bij recyclageparken

Antwerpse randOok de kringwinkels hervatten dinsdag hun activiteiten en dat is meteen ook goed nieuws voor de recyclageparken. Mensen kunnen er opnieuw hun kringloopgoederen deponeren.

 1. ZICHT, de laatste fase van duurzaam nieuwbouwproject op Antwerpse Nieuw Zuid: spectaculair uitzicht, rust en comfort met het bruisende stadsleven vlakbij
  Triple Living

  ZICHT, de laatste fase van duurzaam nieuwbouw­pro­ject op Antwerpse Nieuw Zuid: spectacu­lair uitzicht, rust en comfort met het bruisende stadsleven vlakbij

  Hoogbouw is niet alleen hip, het is ook een noodzakelijk antwoord op de verwachte bevolkingsgroei in de steden. Onder impuls van Antwerps stadsbouwmeester Christian Rapp zagen al verschillende nieuwe stadsontwikkelingsprojecten het licht. Daarin is opnieuw ruimte voor hoogbouw, mits goed doordacht, leefbaar en duurzaam. Een combinatie die werkt en ook aantrekt. “Telkens we een hoogbouwproject lanceren, schiet ook de interesse van potentiële kopers de hoogte in”, zegt Kristof Schellekens, woordvoerder van de duurzame stadssite Nieuw Zuid in Antwerpen, die nu de laatste fase van z’n derde woontoren ZICHT voorstelt.
 2. In welke vorm is nog onduidelijk maar Zomer van Antwerpen gaat sowieso door: “Alle scenario’s liggen klaar, het is nu afwachten welk we nodig hebben”
  Antwerpen

  In welke vorm is nog onduide­lijk maar Zomer van Antwerpen gaat sowieso door: “Alle scenario’s liggen klaar, het is nu afwachten welk we nodig hebben”

  Het cultuurfestival Zomer van Antwerpen zal er ook deze zomer staan. In welke vorm, dat is nog koffiedik kijken maar dat er opnieuw dans, theater, muziek en film te zien zal zijn in de de Scheldestad, dat staat vast. Met meer dan 400 evenementen in het coronajaar 2020, slaagde de organisatie er toch in het merendeel van hun oorspronkelijke planning te laten doorgaan. “We hebben alle mogelijke maatregelen al gehad en dat maakt dat we ondertussen al heel wat ervaring hebben hoe we daarmee om moeten gaan.”
 3. Oplossing voor geschrapte KdG-graduaatsopleidingen in de maak: “Studenten hebben het al moeilijk genoeg”
  PREMIUM
  Antwerpen

  Oplossing voor geschrapte K­dG-graduaats­op­lei­din­gen in de maak: “Studenten hebben het al moeilijk genoeg”

  Er is een oplossing in de maak voor de 200 studenten (en docenten) van drie graduaatsopleidingen van de Antwerpse Karel de Grote Hogeschool (KdG) die door het Grondwettelijk Hof geschrapt werden. Vlaams onderwijsminister Ben Weyts (N-VA) gaat het parlement vragen om een speciale bepaling in het volgende Onderwijsdecreet op te nemen zodat de gedupeerde studenten hun opleiding toch kunnen afmaken. Daarna doven de opleidingen wel uit.
 1. Gymdocent Jan zet leerlingen met video's in beweging
  Play

  Gymdocent Jan zet leerlingen met video's in beweging

 2. Anna Ivens-de Rijcke viert vandaag haar 100ste verjaardag
  Play

  Anna Ivens-de Rijcke viert vandaag haar 100ste verjaardag