Volledig scherm
De Dageraadplaats. © Foto Klaas De Scheirder

Kosmo Sound en Maya Kamaty nemen Dageraadplaats over

‘Muziek in de wijk’ landt vrijdag op de Dageraadplaats. Kosmo Sound en Maya Kamaty nemen één van de gezelligste pleinen van Antwerpen over.

De aftrap is voor ‘Ietsmetnefiets’. Anneleen Sels en Lies Vandeburie, twee muzikale madammen, brengen hun klanken en gekke bekken over op het allerkleinste publiek. Vanuit hun ervaringen in het onderwijs en theaterlandschap maken zij muziektheater vanaf 17 uur.

Kosmo Sound neemt de Dageraadplaats over vanaf 19.30 uur. Ze beloven een zomerse mood en passeerden eerder dit jaar al op Reggae Geel. Afsluiter is Maya Kamaty. Ze groeide op met de muziek van haar vader, frontman van de beroemdste band van het Franse eiland Réunion, Ziskakan. Daaruit creëerde Maya Kamaty haar eigen geluid, een heruitgevonden versie van de maloya: de traditionele muziek van het eiland, vol Afrikaanse ritmes die meegebracht werden door slaven die in de suikerrietplantages te werk werden gesteld. In de Creoolse taal bezingt ze haar thuis.

Afspraak vrijdag 16 augustus vanaf 17 uur op de Dageraadplaats.

PZC gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement
  1. Stad Antwerpen en gerechtsdeurwaarders binden samen de strijd aan tegen overmatige schuldenlast

    Stad Antwerpen en gerechts­deur­waar­ders binden samen de strijd aan tegen overmatige schulden­last

    In samenspraak met de stad ontwikkelde gerechtsdeurwaarder Modero het platform ‘One’. Dit platform bundelt de gekende schulden van klanten met structurele financiële problemen in één dossier. De klant krijgt één contactpersoon en één aangepast traject met één maandelijkse afbetaling. Doordat sneller wordt ingegrepen, moeten extra kosten vermeden worden en kan sneller gestart worden met de afbetaling van de schulden.
  2. Sascha (25) begint ecologische ‘wasservice’ The Laundry Hunter: “De was en de strijk doen is voor niemand plezant, maar daar heb ik de oplossing voor”

    Sascha (25) begint ecologi­sche ‘wasservice’ The Laundry Hunter: “De was en de strijk doen is voor niemand plezant, maar daar heb ik de oplossing voor”

    Van een carrièreswitch gesproken: naast zijn job bij een begrafenisondernemer startte Sascha (25) Goldstein uit Mortsel vorige week met zijn eigen 'wasservice’ The Laundry Hunter. De start-up zorgt ervoor dat de was en strijk bij mensen thuis met een bakfiets wordt opgehaald, en gewassen en gestreken terug wordt bezorgd. “Dit past perfect in het plaatje van de e-commerce die zo gangbaar is vandaag de dag.”