Illustratiebeeld.
Volledig scherm
Illustratiebeeld. © Klaas De Scheirder

Koppel steelt kledij uit winkel: “De man had een kniptang bij”

AntwerpenDe politie heeft zaterdag een koppel winkeldieven op heterdaad betrapt. De man en vrouw werden gearresteerd omdat ze verschillende kledingstukken hadden gestolen. 

 1. ASSISEN. Selahaddin T. legt verwarrende verklaringen af: “Hoeveel vrouwen heeft die eerloze pooier eigenlijk?”
  PREMIUM
  Antwerpen

  ASSISEN. Selahaddin T. legt verwarren­de verklarin­gen af: “Hoeveel vrouwen heeft die eerloze pooier eigenlijk?”

  Volgens Selahaddin T. (60) was het slechts een kwestie van tijd voor hij voor de rechtbank zou belanden. Tijdens zijn verhoor in het Antwerpse assisenhof vertelde hij uitgebreid hoe zijn relatie met Mehmet Özkaraman, die hij eerst als een broer beschouwde, langzaam afbrokkelde tot hij hem haatte en uiteindelijk om het leven bracht in diens naaiatelier in de Brederodestraat. Maar Selahaddins verhoor was maandag warrig en onduidelijk, net als de verklaringen die hij tijdens het onderzoek aflegde. “’Kom je om te sterven, Selahaddin?’ zei Mehmet me”
 2. Pittige gemeenteraad op komst: Groen wil socialisten kleur laten bekennen over tunnel onder Scheldekaaien
  PREMIUM
  Antwerpen

  Pittige gemeente­raad op komst: Groen wil socialis­ten kleur laten bekennen over tunnel onder Schelde­kaai­en

  De eerste gemeenteraad in de vernieuwde raadszaal van het gerenoveerde stadhuis zou wel eens een taaie brok kunnen worden. De oppositie heeft een pak munitie op zak. Groen wil met een motie meerderheidspartij Vooruit kleur laten bekennen over de plannen voor een tunnel onder de Scheldekaaien. Ook over de war on drugs, het ontslag van een van de vijf stadsdichters en de werken op de Antwerpse luchthaven lijkt een pittig debat op komst.