Marc De Roeck
Volledig scherm
© Marc De Roeck

Koperdief gevat op werf tijdens patrouille

AntwerpenDe Antwerpse politie deed tegen het einde van deze week een interessante vaststelling. Tijdens een patrouille merkten agenten van het wijkteam van de Quinten Matsijslei een man op die zich illegaal toegang had verschaft tot een werf in de Vestingstraat. Hij was bezig met het verzamelen van koper. 

 1. Ouderen voorkomen confrontatie tussen jongeren en politie na WK-winst Marokko, Turnhoutsebaan volledig afgesloten om groep onder controle te houden
  Antwerpen

  Ouderen voorkomen confronta­tie tussen jongeren en politie na WK-winst Marokko, Turnhoutse­baan volledig afgesloten om groep onder controle te houden

  Marokko wint zijn WK-match tegen Canada en stoot zo door naar de achtste finales. In Antwerpen komen supporters - net zoals bij de vorige wedstrijd - massaal op straat om de overwinning te vieren. Het feest verliep grotendeels zonder problemen, maar net als zondag waren er ook nu weer heethoofden aanwezig. Enkele ouderen en buurtvaders slaagden erin om een confrontatie met de politie te vermijden. “De jongens zijn lachend en feestend weer naar achteren gelopen”
 2. Stad leert makelaars hoe ze met discriminerende verhuurders moeten omgaan: “Zij hebben een vertrouwensband met hun klant en kunnen dus vooroordelen wegnemen”
  Antwerpen

  Stad leert makelaars hoe ze met discrimine­ren­de verhuur­ders moeten omgaan: “Zij hebben een vertrou­wens­band met hun klant en kunnen dus vooroorde­len wegnemen”

  De stad Antwerpen organiseert vormingen voor makelaars en studenten om discriminatie bij het verhuren van woningen tegen te gaan. Uit praktijktests bleek twee jaar geleden dat vier op de tien makelaars systematisch of af en toe discrimineerden. Schepen van Gelijke Kansen Karim Bachar (Vooruit) volgde nu zelf een van die vormingen. “Makelaars kunnen vooroordelen wegnemen als een klant hen vraagt te discrimineren.”