Koningin Mathilde aan boord van de Global Mercy.
Volledig scherm
Koningin Mathilde aan boord van de Global Mercy. © Photo News

Koningin Mathilde gaat aan boord van ziekenhuisschip Global Mercy in Antwerpse haven

AntwerpenHoog bezoek in de Antwerpse haven. Koningin Mathilde heeft er vrijdagvoormiddag bezoek gebracht aan de Global Mercy, het grootste privéziekenhuisschip ter wereld. De koningin kreeg een rondleiding langs de ziekenhuisafdeling, de operatiekamer, de brug en de school. Ze ging in gesprek met vrijwilligers en sprak haar bewondering uit voor het werk dat Mercy Ships verricht.

  1. Kinesiste Lotte wandelt 60 kilometer van Turnhout naar Antwerpen: “In 2023 ga ik een heel jaar in Peru werken in revalidatiecentrum voor jongeren”
    Antwerpen/Turnhout

    Kinesiste Lotte wandelt 60 kilometer van Turnhout naar Antwerpen: “In 2023 ga ik een heel jaar in Peru werken in revalida­tie­cen­trum voor jongeren”

    Kinesiste Lotte Eilers (24) arriveerde donderdagnamiddag aan het MAS in Antwerpen. Ze had er een wandeltocht van 60 kilometer opzitten die om middernacht in haar stad Turnhout startte. “Een tegenprestatie voor de 1.500 euro die ik heb ingezameld voor een revalidatiecentrum in Peru. Ik ga er in 2023 als vrijwilliger werken.”