Het gaat om een site van veertigduizend vierkante meter met gebouwen tot 45 meter hoog voor zeshonderd medewerkers.
Volledig scherm
Het gaat om een site van veertigduizend vierkante meter met gebouwen tot 45 meter hoog voor zeshonderd medewerkers. © MCA

Komt nieuwe maritieme campus op Blue Gate-site? Dan geen nieuw Beerschotstadion op die locatie

ANTWERPENHet hing al een tijd in de lucht maar de buurtbewoners van de Hobokense Polder lijken in hun verzet tegen de komst van de nieuwe maritieme campus nu definitief hun slag thuis te hebben gehaald. Het bouwproject verhuist van de polder wellicht richting de nabijgelegen bedrijvensite Blue Gate. Pittig detail: de plannen voor het nieuwe Beerschotstadion op dezelfde locatie, lijken daarmee volledig opgeborgen.

  1. VIDEO. Motorfiets rijdt 1,5 kilometer zonder bestuurder over Antwerpse ring: hoe kan dat?
    Antwerpen

    VIDEO. Motorfiets rijdt 1,5 kilometer zonder bestuurder over Antwerpse ring: hoe kan dat?

    Op de Antwerpse Ring werden automobilisten dinsdagmiddag getrakteerd op een eigenaardig tafereel. Verschillende bestuurders zagen namelijk een motor voorbij rijden... zonder bestuurder. Het spektakel levert merkwaardige beelden op. Ondertussen heeft de politie laten weten dat de bestuurder ongeveer 1,5 kilometer eerder ten val was gekomen, toen hij over een paar metalen buizen was gereden. Maar hoe kan het dat zijn tweewieler dan nog rustig doorrijdt? Onze motorexpert legt het uit.