Mohamed Azzouah werd met twee dichtgeslagen ogen binnengebracht in het cellencomplex van de Noorderlaan.
Volledig scherm
PREMIUM
Mohamed Azzouah werd met twee dichtgeslagen ogen binnengebracht in het cellencomplex van de Noorderlaan. © rv

Klokkenluider riskeert zelf celstraf na politiegeweld: “In combi bont en blauw geslagen omdat ik illegalen verdedigde”

Omdat hij het tegen de politie opnam voor de  afgeripte illegalen, riskeert Mohamed Azzouagh (30) nu zelf een veroordeling voor weerspannigheid. De man verdedigde zich woensdagmorgen fel tegen die beschuldiging. “Ik ben bont en blauw geslagen in de combi”, zegt hij.  Politieman Kenny V.B. (38) houdt vol dat hij enkel verantwoord geweld gebruikte. 

 1. Herken jij deze plek? Stadsgids Tanguy Ottomer loodst ons langs historische pareltjes in Antwerpen
  PREMIUM

  Herken jij deze plek? Stadsgids Tanguy Ottomer loodst ons langs histori­sche pareltjes in Antwerpen

  Elke week geeft Antwerpse stadsgids en BeroepsBelg Tanguy Ottomer een prachtige foto prijs van het Antwerpen uit ver vervlogen tijden. Herken jij de plek waar Tanguy ons deze week mee naartoe neemt? Vandaag onthult hij in onze rubriek ‘Wie weet waar?‘ welke plaats in Antwerpen er nu zoveel anders uitziet. Daarnaast geeft hij als expert ook historische feiten en weetjes over de plaats.
 2. Antwerpse drugshandel wordt beheerst door Marokkaanse clans: “Net de film 'Patser' in het echt”
  PREMIUM

  Antwerpse drugshan­del wordt beheerst door Marokkaan­se clans: “Net de film 'Patser' in het echt”

  “De Nederlanders zijn de “bad guys” in mijn boek. Door hun uit de hand gelopen gedoogbeleid zit Antwerpen nu met vooral Marokkaanse drugsbendes opgezadeld. Nederland was zo naïef te denken dat alleen de hippies op hun balkon wietplantjes zouden kweken. De drugssyndicaten zijn in het gat van het gedoogbeleid gesprongen en hebben Antwerpse clans meegetrokken.” Tot die conclusie komt de Nederlandse antropoloog Teun Voeten na twee jaar onderzoek. Zijn boek “Drugs. Antwerpen in de greep van de Nederlandse drugssyndicaten” is vandaag voorgesteld.