Klimaatbrossers krijgen korting bij Kringwinkel

Jongeren die mee gaan betogen voor het klimaat krijgen de komende vier weken een korting van 20 procent op al hun aankopen in de acht Antwerpse Kringwinkels. Het bedrijf wil de klimaatbrossers zo steunen in hun protest.

Volledig scherm
Deze jongeren kunnen als ze een selfie namen op deze betoging rekenen op 20 procent korting bij 8 Kringwinkels. © Klaas De Scheirder

“Al weken staan studenten elke donderdag in de kou te betogen voor het klimaat. Het is geweldig dat jongeren bekommerd zijn om het milieu. Veel jongeren kiezen daarom ook voor tweedehands. Die trend kunnen we alleen maar toejuichen”, stelt Louise Vrints, communicatieverantwoordelijke van De Kringwinkel Antwerpen. 

“We kijken al weken vol bewondering naar het jong geweld dat elke dag de straat op trekt. Het kriebelt al langer om hen concreet te ondersteunen bij hun inzet. Ideeën als spandoeken van oude dekens en verf uitdelen in Centraal Station werden geopperd”, vertelt Louise. “Maar ik denk dat we deze jongeren vooral helpen door ervoor te zorgen dat ze hun kleding en spullen alvast op een duurzame manier kunnen aankopen, vandaar dat we hen een korting van 20% aanbieden.”

Selfie als bewijs

Alle jongeren zijn de komende vier weken welkom in de acht Kringwinkels in Antwerpen. Wie een selfie van op de klimaatmars kan tonen, krijgt aan de kassa een korting van 20% en dat nog tot en met vrijdag 8 maart. “Op deze manier willen we de weg naar tweedehands nog toegankelijker maken voor jongeren”, zegt Louise. “In 2018 zorgden we zelf ook voor een vermindering van 2,5 miljoen ton CO2 uitstoot door onze activiteiten. Dat kan al wel tellen als je graag je steentje wil bijdragen voor een beter milieu”.

PZC gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement
 1. Rock Around The Serviceflats: PVDA danst voor betaalbare serviceflats in Sint-Andrieswijk

  Rock Around The Service­flats: PVDA danst voor betaalbare service­flats in Sint-An­drieswijk

  Betaalbare serviceflats voor iedereen én geen extra kosten voor bewoners bij een verhuis: de Antwerpse PVDA kleedde die eis dit weekend in met een ‘Rock Around the Serviceflats’ in de Sint-Andrieswijk. Aan het plein Oever gaat het Antwerps Zorgbedrijf 47 serviceflats renoveren, om er 37 over te houden. De marxistische partij is bezorgd over de verhuis van de bewoners en wil met een petitie naar de gemeenteraad.
 2. Taxichauffeur stopt vandalen

  Taxichauf­feur stopt vandalen

  Een taxibestuurder riep dit weekend de politie erbij omdat hij aan de Paardenmarkt achter een aantal jongeren zat die de spiegels van verschillende wagens beschadigd hadden. Ze zouden wild tekeer zijn gegaan en de spiegels met de voeten afgestampt hebben. Ze gooiden ook vuilnisbakken op de grond en beschadigden enkele openbare steps. Aan de hand van de beschrijvingen konden de aangestuurde patrouilles en het prostitutieteam dat bijstand leverde enkele verdachten gevat worden. De drie jongeren werden in het Schipperskwartier tegengehouden worden. Het juiste aantal benadeelden moet nog in kaart gebracht worden. Wie schade opliep, kan online of via de Blauwe Lijn een afspraak maken met de politie om aangifte te doen.
 3. ‘t Is lente in de Zoo: fruittaart voor jarig brilbeertje Tinka, gorillababy Thandie vertedert bezoekers

  ‘t Is lente in de Zoo: fruittaart voor jarig brilbeer­tje Tinka, gorillaba­by Thandie vertedert bezoekers

  Ik zag twee beren... De Antwerpse Zoo beleeft vroege topdagen, dus werd het dit weekend behoorlijk druk. Ook de dieren doen hun voordeel met het fraaie weer. Neem nu de brilberen. De verzorgers verrasten de kleine Tinka, dit weekend precies 1 jaar oud, met een ‘fruittaart’. Dat pakte enigszins anders uit. Tinka zette stevig de tanden in de kartonnen doos en leek niet geïnteresseerd in al het lekkers. Een buitenkans voor Tinka’s mama Zamora, die er niet kon aan weerstaan.