Indaver verbrandt onder meer het chemisch afval van 3M. Klimaatbeweging Climaxi wil dat het bedrijf onmiddellijk stopt met het lozen van PFAS-houdend afval tot aangetoond is dat het veilig is voor mens en milieu.
Volledig scherm
Indaver verbrandt onder meer het chemisch afval van 3M. Klimaatbeweging Climaxi wil dat het bedrijf onmiddellijk stopt met het lozen van PFAS-houdend afval tot aangetoond is dat het veilig is voor mens en milieu. © BELGA

Klimaatbeweging Climaxi: “Indaver mag geen afvalwater met PFAS meer lozen”

Antwerpen/StabroekSociale klimaatbeweging Climaxi wil dat NV Indaver stopt met het lozen van afvalwater dat PFAS bevat. Dit kan door afvalstromen te stockeren en onderzoek te verrichten. Climaxi hoopt dat Vlaams minister van Omgeving Zuhal Demir (N-VA) actie onderneemt.

 1. Een kreupele als spook en het tragische verhaal van het meisje met de geit: vijf weetjes over vergeten standbeelden in Antwerpen
  PREMIUM

  Een kreupele als spook en het tragische verhaal van het meisje met de geit: vijf weetjes over vergeten standbeel­den in Antwerpen

  Elke week vertelt Antwerps stadsgids en BeroepsBelg Tanguy Ottomer een weetje over Antwerpen. In maart gingen die over standbeelden: “Er staan er honderden in onze stad, maar de meeste mensen lopen er zo voorbij. Ik ben benieuwd of Antwerpenaren deze vijf en het verrassende verhaal erachter kennen”, aldus Ottomer. Wist jij bijvoorbeeld al dat een meisje dat model stond later tijdens WO II werd geëxecuteerd?
  Antwerpen
 2. Jack (11) overleden na ongeval op speelplaats in Ekeren: “Door orgaandonatie heeft onze jongen zijn superkrachten doorgegeven”

  Jack (11) overleden na ongeval op speel­plaats in Ekeren: “Door orgaandona­tie heeft onze jongen zijn superkrach­ten doorgege­ven”

  “Vanmiddag om 13 uur kregen we het bericht dat onze allerliefste Jack niet meer zal wakker worden.” De politie en het parket hebben vanavond het vreselijke nieuws bevestigd dat Jack, de jongen van 11, die eerder deze week in Ekeren zwaargewond raakte op school, is overleden. Het was voor Jack een ongelijke strijd na een onwezenlijk ongeval, laat de familie weten.
  Ekeren