Donkey Donkey Parade 2019
Volledig scherm
Donkey Donkey Parade 2019 © Klaas De Scheirder

Kleurrijke ezels van Donkey Parade brengen 71.550 euro op

De Donkey Parade bracht maar liefst 71.550 euro voor het goede doel. De opbrengst gaat naar de vzw’s van City Pirates en Kampenhoeve Ster. De vorige editie bracht 35.000 euro in het laatje. 

PZC gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement
 1. Disinfect en PLUSwater slaan handen in elkaar en lanceren mobiele ‘dry-mist benevelaar’ om grote ruimtes te ontsmetten: “Testen hebben aangetoond dat het coronavirus dat op voorwerpen zit, wordt gedood”

  Disinfect en PLUSwater slaan handen in elkaar en lanceren mobiele ‘dry-mist benevelaar’ om grote ruimtes te ontsmetten: “Testen hebben aangetoond dat het coronavi­rus dat op voorwerpen zit, wordt gedood”

  Het Antwerpse bedrijf Disinfect en de kersverse Hoogstraatse ondernemers van PLUSwater slaan de handen in elkaar. Samen lanceren ze mobiele benevelingsunits die op een snelle en veilige manier ruimtes kunnen ontsmetten. Pluswater is een volledig natuurlijk product dat voor 99,69 procent uit… water bestaat en toch doeltreffend is om te ontsmetten. “Onze testen in UK en Australië hebben bewezen dat het coronavirus op oppervlakten wordt gedood”, vertelt
 2. Schepen van Onderwijs Jinnih Beels (sp.a) bereidt zich voor op ‘elk mogelijk scenario’ bij herstart scholen

  Schepen van Onderwijs Jinnih Beels (sp.a) bereidt zich voor op ‘elk mogelijk scenario’ bij herstart scholen

  Nadat vrijdag de beslissing viel dat alle scholen mogen starten op 1 september, bereidt Antwerpen zich voor “op elk mogelijk scenario”. Dat zegt de woordvoerder van onderwijsschepen Jinnih Beels (sp.a). Alle leerlingen mogen starten in code geel, maar waar de coronapandemie oplaait, kunnen mogelijk minder leerlingen voltijds naar school. Antwerpen komt dan al snel in beeld, maar een beslissing is nog niet genomen.
 1. Schietincident Grote Markt: knal kwam van ‘pepperspraypistool’, behoorlijke hoeveelheid synthetische drugs aangetroffen in flat

  Schietinci­dent Grote Markt: knal kwam van ‘pepper­spray­pi­stool’, behoorlij­ke hoeveel­heid syntheti­sche drugs aangetrof­fen in flat

  De grote knal die de Antwerpse Grote Markt vrijdagavond opschrok, was niet afkomstig van een handgeweer maar een pistool dat pepperspray afvuurt, wat ook een luide klap veroorzaakt. Dat bevestigde het parket zaterdagochtend. In het betrokken appartement werden drugs gevonden, de bewoner kwam zaterdag voor bij de onderzoeksrechter en blijft aangehouden. De twee andere verdachten zijn vrijgelaten.
 2. Cafégangers en passanten opgeschrokken door gelost schot op Grote Markt: “Hij liet zijn pistool vallen in zijn klungelige vlucht, tot twee maal toe”
  PREMIUM

  Cafégan­gers en passanten opgeschrok­ken door gelost schot op Grote Markt: “Hij liet zijn pistool vallen in zijn klungelige vlucht, tot twee maal toe”

  Veel commotie vrijdagavond op de Grote Markt in Antwerpen door een schietincident. De politie kon drie verdachten arresteren en benadrukt dat er geen slachtoffer viel. Honderden getuigen van het voorval konden de vlucht van het trio reconstrueren. “Eerst viel dat schot, en dan kwamen ze naar buiten, op hun dooie gemak, nog wat staan keuvelen in afwachting van de politie”, vertellen getuigen. “Het moest ooit eens uit de hand lopen in dat pand”, klinkt het bij verschillende buurtbewoners en vaste cafégangers rond de Grote Markt.