Volledig scherm
Donkey Donkey Parade 2019 © Klaas De Scheirder

Kleurrijke ezels van Donkey Parade brengen 71.550 euro op

De Donkey Parade bracht maar liefst 71.550 euro voor het goede doel. De opbrengst gaat naar de vzw’s van City Pirates en Kampenhoeve Ster. De vorige editie bracht 35.000 euro in het laatje. 

Kunstenaar Ludo Modelo verspreidde over de Antwerpse binnenstad tientallen versierde ezels die hij nadien zou veilen voor het goede doel. De opbrengst was voor de vzw’s van City Pirates en Kampenhoeve Ster. Afgelopen weekend werden de kleurrijke ezels geveild en dat leverde 71.550 euro op. 

Het was de tweede keer dat Modelo een dergelijk initiatief op poten zette. Vorig jaar brachten nijlpaarden 35.000 euro op. De ezels verdubbelden dus meteen die opbrengst.

PZC gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement
  1. Agressie tegen medewerkers stadsreiniging in stijgende lijn: verbaal geweld, vuistslagen en pistool tegen hoofd. Stad neemt extra maatregelen

    Agressie tegen medewer­kers stadsreini­ging in stijgende lijn: verbaal geweld, vuistsla­gen en pistool tegen hoofd. Stad neemt extra maatrege­len

    Gemiddeld 1 geval van agressie tegen een afvalophaler en recyclageparkmedewerker per week. Dat is de harde realiteit waar deze mensen elke week mee moeten gaan werken. Vorige week was een triest hoogtepunt met drie incidenten waarbij een afvalophaler zelfs in de hand werd gestoken. “Het ging niet snel genoeg”, klinkt het. In twee op drie gevallen blijft het bij verbaal geweld maar in één op drie gevallen wordt de stadsmedewerker ook fysiek belaagd. “Genoeg is genoeg”, zegt schepen Fons Duchateau. Hij voert extra maatregelen in om deze mensen te beschermen.