Volledig scherm
Ubuntu-trui © KLEIR.

KLEIR. en Tourist LeMC ontwerpen duurzame sweater voor 11.11.11

‘IKBENOMDATWIJZIJN’: dat is het opschrift van de duurzame Ubuntu-trui. Het bekt iets minder ‘Antwaarps’ dan de andere opschriften van het Antwerpse kledinglabel KLEIR., maar het moet wel bijdragen aan een betere wereld. In samenwerking met Tourist LeMC brengt KLEIR. de nieuwe sweater uit, de opbrengsten van de verkoop gaan naar de changemakers van 11.11.11. 

Het opschrift op de sweater, ‘IKBENOMDATWIJZIJN’, verwijst naar het refrein van ‘Ubuntu’. Dat is de nieuwste single van de Antwerpse hiphopartiest Tourist LeMC, waarmee hij de najaarscampagne van 11.11.11 ondersteunt. Voor deze single liet Tourist LeMC zich inspireren door de gelijknamige Afrikaanse levensfilosofie, die gaat over verbondenheid tussen mensen. 

Limited edition

Maar de samenwerking van 11.11.11 en Tourist LeMC gaat verder: samen met het Antwerpse kledingmerk KLEIR. ontwierpen de rapper en de ngo een (hart)verwarmende trui die bijdraagt aan een betere wereld. KLEIR. ken je misschien van de T-shirts, truien en rompertjes met een hart voor het Antwerpse dialect en opschriften als ‘Paljas’ of ‘Juffra Toertjes’. Met deze ‘Ubuntu’-trui is KLEIR. ook niet aan zijn merchandisingsproefstuk toe voor Tourist LeMC: het merk bracht eerder al kledij uit met daarop verwijzingen naar liedjes van de artiest.

De groene pullover is gemaakt van biokatoen, duurzaamheid op kop. Een exemplaar van deze limited edition-trui kost 50 euro en is te verkrijgen op de webshop van KLEIR. De opbrengst van de trui gaat naar de changemakers van 11.11.11.

PZC gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement
 1. Terug naar de Brederodestraat, waar dit jaar twee moorden gepleegd werden: “Geloof mij of niet, het is hier veilig en rustig”

  Terug naar de Brederode­straat, waar dit jaar twee moorden gepleegd werden: “Geloof mij of niet, het is hier veilig en rustig”

  In december blikken we in 19 verhalen terug op 2019 in de regio Antwerpen. Eén straat haalde dit jaar het nieuws omdat er twee keer een moord werd gepleegd: de Brederodestraat. De beelden van de gruwelijke schietpartij in maart schokten heel Vlaanderen. De moord op een kleermaker in oktober met 40 messteken was al even gruwelijk. Wat is er aan de hand in de Brederodestraat?
 2. Schepen Jinnih Beels wil parlementaire commissie die drugsbeleid moet hertekenen: “vraag stellen of strijd tegen drugsbendes überhaupt wel te winnen valt”

  Schepen Jinnih Beels wil parlemen­tai­re commissie die drugsbe­leid moet hertekenen: “vraag stellen of strijd tegen drugsben­des überhaupt wel te winnen valt”

  Tegen de achtergrond van het drugsgeweld in haar stad heeft Antwerps schepen van Onderwijs Jinnih Beels (sp.a) zaterdag gepleit voor de oprichting van een parlementaire commissie die het drugbeleid moet hertekenen. “Het wordt tijd dat de war on drugs een war on dealers wordt”, schrijft ze in een opinie op de website van Knack.
 1. Winter in Antwerpen van start gegaan: De Wever op latten, een Belgisch Kampioene op schaatsen en volk, heel veel volk

  Winter in Antwerpen van start gegaan: De Wever op latten, een Belgisch Kampioene op schaatsen en volk, heel veel volk

  Op basis van de temperatuur zou je het niet meteen vermoeden. Met zo een zeven graden lijkt de winter nog veraf maar toch is Winter in Antwerpen zaterdag officieel van start gegaan. En dat was meteen een groot succes. In de historische binnenstad was het over de koppen lopen. Dertig dagen lang kunnen liefhebbers van een kerstmarkt terecht op de Grote Markt, de Groenplaats en het Steenplein. Wie de schaatsen wil aanbinden kan dat op de Groenplaats. Maar de meeste aandacht ging naar burgemeester Bart De Wever die op de skilatten én in maatpak een schans afgleed.