Sophie Berckelaers, kleindochter van Michel Seuphor en schenker, met Agnes Caers, goede vriendin van Michel Seuphor.
Volledig scherm
Sophie Berckelaers, kleindochter van Michel Seuphor en schenker, met Agnes Caers, goede vriendin van Michel Seuphor. © KMSKA

Kleinkinderen Michel Seuphor schenken 57 werken aan Museum voor Schone Kunsten: “Sleutelfiguur in Europees modernisme”

ANTWERPENDe kleinkinderen van Michel Seuphor (1901-1999) schenken 57 werken van de bekende Belgische abstracte kunstenaar aan het Koninklijk Museum voor Schone Kunsten Antwerpen (KMSKA). Voor het museum is het een belangrijke bijdrage aan de bestaande collectie moderne kunst. “Bijna veertig procent van onze collectie bestaat uit schenkingen.”

  1. ZOO Antwerpen onderzoekt invloed van lockdown op dieren: “Chimpansees hadden tijdens de sluitingen opnieuw meer oog voor elkaar”
    PREMIUM
    Antwerpen

    ZOO Antwerpen onderzoekt invloed van lockdown op dieren: “Chimpan­sees hadden tijdens de sluitingen opnieuw meer oog voor elkaar”

    De lockdown tijdens de coronapandemie heeft niet alleen een grote impact gehad op ons, ook de dieren van ZOO Antwerpen merkten al snel dat er iets niet pluis was. Want waar was al dat volk toch naartoe? Onderzoeker Marina Salas (33) observeerde hun gedrag en kwam tot opvallende vaststellingen: “Chimpansees gingen plots opnieuw meer met elkaar om.”