Sophie Berckelaers, kleindochter van Michel Seuphor en schenker, met Agnes Caers, goede vriendin van Michel Seuphor.
Volledig scherm
Sophie Berckelaers, kleindochter van Michel Seuphor en schenker, met Agnes Caers, goede vriendin van Michel Seuphor. © KMSKA

Kleinkinderen Michel Seuphor schenken 57 werken aan Museum voor Schone Kunsten: “Sleutelfiguur in Europees modernisme”

ANTWERPENDe kleinkinderen van Michel Seuphor (1901-1999) schenken 57 werken van de bekende Belgische abstracte kunstenaar aan het Koninklijk Museum voor Schone Kunsten Antwerpen (KMSKA). Voor het museum is het een belangrijke bijdrage aan de bestaande collectie moderne kunst. “Bijna veertig procent van onze collectie bestaat uit schenkingen.”

 1. Stad leert makelaars hoe ze met discriminerende verhuurders moeten omgaan: “Zij hebben een vertrouwensband met hun klant en kunnen dus vooroordelen wegnemen”
  Antwerpen

  Stad leert makelaars hoe ze met discrimine­ren­de verhuur­ders moeten omgaan: “Zij hebben een vertrou­wens­band met hun klant en kunnen dus vooroorde­len wegnemen”

  De stad Antwerpen organiseert vormingen voor makelaars en studenten om discriminatie bij het verhuren van woningen tegen te gaan. Uit praktijktests bleek twee jaar geleden dat vier op de tien makelaars systematisch of af en toe discrimineerden. Schepen van Gelijke Kansen Karim Bachar (Vooruit) volgde nu zelf een van die vormingen. “Makelaars kunnen vooroordelen wegnemen als een klant hen vraagt te discrimineren.”
 2. Antwerpse goudfabriek Value Trading moet van de stad alle industriële activiteiten stopzetten: “Eerst verbouwen, tot dan mag er enkel goud verkocht worden”
  PREMIUM
  Antwerpen

  Antwerpse goudfa­briek Value Trading moet van de stad alle indu­striële activitei­ten stopzetten: “Eerst verbouwen, tot dan mag er enkel goud verkocht worden”

  De Antwerpse goudraffinaderij Value Trading mag voorlopig geen industriële activiteiten meer uitvoeren van de stad. Goed nieuws voor de buurt - Value Trading ligt pal middenin een joods-orthodoxe gemeenschap - die zich al langer verzet tegen de fabriek, voornamelijk uit vrees voor hun gezondheid. Hoeveel mensen er nu mogelijk geen werk meer hebben, is volgens Value Trading nog te vroeg om te zeggen, maar het bedrijf bekijkt haar mogelijkheden. De raffinaderij mag nog wel edelmetalen blijven kopen en verkopen.