Gentlemen’s Craft is een kleine destilleerderij uit Antwerpen dat handgels zal produceren
Volledig scherm
Gentlemen’s Craft is een kleine destilleerderij uit Antwerpen dat handgels zal produceren © The Drunken Horse Gin

Kleine destilleerderij uit Antwerpen draagt steentje bij en zal in plaats gin, handgels produceren

Gentlemen’s Craft is een kleine destilleerderij uit Antwerpen dat sinds december 2016 ‘The Drunken Horse gin’ produceert. De jonge start-up gooit nu tijdelijk het roer om en zal het in het kader van de coronacrisis handgels produceren.

De drie jonge Belgische ondernemers Benoit Verbeeck, Pieter-Jan Pattyn en Tom Van Nuffelen hadden deze periode voorzien om hun marktaandeel in België en hun export naar Frankrijk, Spanje, Marokko, Duitsland, China en Zwitserland verder uit te bouwen. Hun ‘The Drunken Horse-gin’ is namelijk erg populair.

Maar in de huidige context van de coronacrisis, heeft het trio die plannen onmiddellijk stopgezet en hebben ze het roer drastisch omgegooid. Door het nijpende tekort aan handgels in hun omgeving en de unieke positie als micro-destilleerderij, hopen ze nu binnen hun mogelijkheden, om een kleine bijdrage te leveren tegen de verspreiding van het Covid-19-virus.

Vorige week kregen ze hun tijdelijke vergunning van Douane & Accijnzen om hun destilleerderij om te vormen tot een productieruimte voor hygiënische gels. Ze gebruiken hun restdestillaten om een alcoholische handgel te destilleren.

Ondertussen zijn ze lokaal op zoek gegaan naar partners om dit project mee te ondersteunen. Een bevriende grafische vormgeefster ontwierp in een snel tempo het nieuwe label en hun huidige etiketten, fabrikant ‘Reynders etiketten NV’ uit Boechout bood zich aan om gratis labels te sponsoren.

De handgels zullen gratis worden verspreid bij lokale handelaars, hun klanten zullen deze ook ontvangen bij hun volgende leveringen en ze zullen beschikbaar zijn via hun webshop.

 1. Benno Bernard: “Belkacem is een misdadiger die ze hadden moeten ophangen” 10 jaar geleden maakte Vlaanderen kennis met Sharia4Belgium
  PREMIUM

  Benno Bernard: “Belkacem is een misdadiger die ze hadden moeten ophangen” 10 jaar geleden maakte Vlaanderen kennis met Sharia4Belgium

  Exact tien jaar geleden verstoorde Fouad Belkacem met zijn pas opgerichte Shariah4Belgium een lezing aan de universiteit in Antwerpen. Dichter/schrijver Benno Barnard had zijn lezing als titel “Lang leve God, weg met Allah” gegeven. “De dagen nadien werd ik uitgescholden voor racist en islamhater. Ja, ik en niet die Belkacem was een gevaar voor de democratie.” Wij blikken in drie afleveringen terug op 10 jaar Shariah4Belgium.
 2. Bekende Antwerpse strafpleiter naar rechtbank doorverwezen in zaak van heling en witwassen

  Bekende Antwerpse strafplei­ter naar rechtbank doorverwe­zen in zaak van heling en witwassen

  De bekende Antwerpse strafpleiter Tim Smet moet voor de correctionele rechtbank verschijnen op verdenking van heling en witwassen. Dat heeft de kamer van inbeschuldigingstelling (KI) beslist. Smet wordt ervan verdacht dat hij zich door zijn cliënte Ashley Van de Velde, die samen met haar vriend moet terechtstaan voor de roofmoord op een gevangenisverpleegster, heeft laten betalen met een deel van de buit. Smet ontkent de aantijgingen.
 3. Fitness FitalityClubs biedt online trainingsplatform
aan voor zorgverleners

  Fitness Fitality­Clubs biedt online trainingsplatform aan voor zorgverle­ners

  De vijf Antwerpse FitalityClubs bieden vanaf maandag 6 april hun gezamenlijke trainingsplatform FitalityClubs Online Community (FOC) gratis aan voor alle zorg- en hulpverleners, ongeacht of ze lid zijn van een van deze clubs, en dit voor de volledige duur van de coronacrisis. Wie werkzaam is in de zorg, kan een toelatingsverzoek sturen naar de gesloten Facebookgroep FitalityClubs Online Community met het begeleidende bericht “Ik ben zorgverlener”.