Volledig scherm
De vermoorde Mehmet Ozkaraman. © Patrick Lefelon

Kleermaker (54) dood na steekpartij in Antwerpse Brederodestraat

Kleermaker Mehmet Ozkaraman (54) uit de Brederodestraat in Antwerpen is woensdagvoormiddag neergestoken door een kennis. De man verkeerde een tijd in kritieke toestand, maar bezweek nadien aan zijn verwondingen. De politie heeft de verdachte, een 57-jarige man uit Antwerpen, verderop in de straat kunnen arresteren. 

Kleermaker Mehmet Ozkaraman uit Charleroi hield sinds ruim een jaar een zaak open in de Brederodestraat, waar veel Turkse Antwerpenaars wonen. De aanleiding van het incident wordt nog onderzocht, maar er was mogelijk een dispuut tussen dader en slachtoffer aan de gang. Deze zomer had een man enkele weken voor hem gewerkt. Blijkbaar vond die man dat hij nog enkele honderden euro loon te goed had. Woensdagmorgen stapte hij opnieuw naar de kleermaker om het achterstallige geld op te eisen. De discussie ontaardde in een steekpartij. 

Verdachte gewond

Mehmet Ozkaraman kreeg verschillende messteken. Toen de politie arriveerde, lag hij bloedend op straat. De man kreeg ter plaatse de eerste zorgen toegediend door een agent en enkele voorbijgangers. Hij werd in kritieke toestand afgevoerd naar het ziekenhuis maar daar bezweek hij korte tijd later aan zijn verwondingen. 

Volledig scherm
De kleermakerszaak werd afgeschermd met een tentje voor sporenonderzoek. © Marc De Roeck

De 57-jarige Turkse verdachte raakte zelf ook gewond. Getuigen hadden na de feiten gezien hoe hij een eindje verderop een café op de hoek met de Broederminstraat en de Brederodestraat binnenging. De politie kon de 57-jarige man uit Antwerpen aan de hand van de beschrijving van de getuigen arresteren. Hij werd voor verzorging overgebracht naar het ziekenhuis. 

Kristof Aerts van het Antwerpse parket: “Intussen is hij voldoende hersteld om door de politie te worden verhoord. Wij hebben een onderzoeksrechter gevorderd voor moord.  Het labo heeft de eerste vaststellingen gedaan in de winkel van het slachtoffer, op straat en in het café.  Een wetsdokter zal een lijkschouwing op het slachtoffer uitvoeren.” 

Opnieuw bloederige aanslag

De fatale steekpartij riep bij buurtbewoners de herinnering op aan de dodelijke schietpartij van begin dit jaar. Op 2 februari werden de neven Emre (28) en Ozan (21) Sogutlu op straat neergeschoten. Emre overleefde de schoten niet.  De gruwelijke moordpartij zorgde toen voor veel spanning in de wijk. De politie zorgde wekenlang voor extra bewaking. 

Het openbaar vervoer richting Antwerpen-Zuid en de Rupelstreek was woensdag de hele dag ontregeld door het afsluiten van de Brederodestraat. Ook de straten in de omgeving raakten overbelast met het omgeleide verkeer. 

PZC gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement