Kim Van Oncen: “Mijn man en zoontje zijn er klaar voor. Ik zorg voor de ‘catering’.”
Volledig scherm
PREMIUM
Kim Van Oncen: “Mijn man en zoontje zijn er klaar voor. Ik zorg voor de ‘catering’.” © Steven Richardson

Klaar voor een maand EK-koorts: wat verwachten bekende Antwerpenaren van de Rode Duivels?

AntwerpenDe EK-koorts stijgt met het uur. Zaterdagavond wacht de Rode Duivels in Sint-Petersburg een eerste test tegen Rusland. Wij vroegen acht bekende Antwerpenaren hoe zij het toernooi gaan beleven. Optimisme en realisme houden elkaar in balans. “We kunnen Europees kampioen worden, maar dan moeten alle details wel meezitten.”

 1. Wordt er nu PFOS geloosd in de Schelde, of niet? Iedereen lijkt elkaar tegen te spreken
  PREMIUM
  Antwerpen

  Wordt er nu PFOS geloosd in de Schelde, of niet? Iedereen lijkt elkaar tegen te spreken

  26 bedrijven blijken een vergunning te hebben waarmee ze PFOS mogen lozen in de Schelde. Maar doen ze dat ook echt? Sectorfederatie Essenscia ontkende alvast resoluut: “De vergunning linken aan de te hoge PFOS-metingen houdt geen steek.” Vlaams parlementslid Mieke Schauwvliege (Groen) zegt één bedrijf uit de lijst al gecontroleerd te hebben. “En dat bedrijf loost daadwerkelijk PFOS in de Schelde.” Of de 25 andere bedrijven met een vergunning op zak ook lozen, is op dit moment nog niet zeker.
 2. Antwerpse ondernemers, waaronder Erik Van der Paal, betrapt tijdens illegale bijeenkomst in restaurant: procureur vordert gevangenisstraffen tot 3 maanden
  PREMIUM
  Antwerpen

  Antwerpse onderne­mers, waaronder Erik Van der Paal, betrapt tijdens illegale bijeen­komst in restaurant: procureur vordert gevangenis­straf­fen tot 3 maanden

  De politierechtbank behandelde woensdag de zaak over een illegale bijeenkomst in december 2020. Een groep van ondernemers, onder wie vastgoedmakelaar Erik Van der Paal, werd toen betrapt in een horecazaak in Antwerpen. De procureur sprak van een feest met eten en drinken, maar volgens de beklaagden ging het om zakelijke vergaderingen in verschillende groepen. “Ze zagen de ernst van de situatie niet in. Ze bleven de hele tijd lachen, eten en drinken.”