Kim Van Oncen: “Mijn man en zoontje zijn er klaar voor. Ik zorg voor de ‘catering’.”
Volledig scherm
PREMIUM
Kim Van Oncen: “Mijn man en zoontje zijn er klaar voor. Ik zorg voor de ‘catering’.” © Steven Richardson

Klaar voor een maand EK-koorts: wat verwachten bekende Antwerpenaren van de Rode Duivels?

AntwerpenDe EK-koorts stijgt met het uur. Zaterdagavond wacht de Rode Duivels in Sint-Petersburg een eerste test tegen Rusland. Wij vroegen acht bekende Antwerpenaren hoe zij het toernooi gaan beleven. Optimisme en realisme houden elkaar in balans. “We kunnen Europees kampioen worden, maar dan moeten alle details wel meezitten.”

 1. Oosterweelwerken op Antwerpse rechteroever beginnen volgende maand al: “Zullen quasi in mensen hun tuin werken”
  PREMIUM
  Antwerpen

  Oosterweel­wer­ken op Antwerpse rechteroe­ver beginnen volgende maand al: “Zullen quasi in mensen hun tuin werken”

  Onder het viaduct van Merksem zijn donderdagochtend de handtekeningen gezet onder het laatste grote aannemerscontract - ter waarde van 2,3 miljard (!) euro - voor de werken aan de Oosterweelverbinding. Het gaat om het deelproject waarbij het 50 jaar oude viaduct aan het Sportpaleis wordt afgebroken om plaats te maken voor een verdiepte Antwerpse ring en de Kanaaltunnels onder het Albertkanaal. De werkzaamheden beginnen over een maand en duren tot ten vroegste 2030. En ja, er wordt (grote) hinder verwacht. “Je kan geen omelet maken zonder een ei te breken.”
 2. Nog één jaar aftellen! Museum voor Schone Kunsten heropent op 25 september 2022: “Bij top van Europese kunstmusea”
  Antwerpen

  Nog één jaar aftellen! Museum voor Schone Kunsten heropent op 25 september 2022: “Bij top van Europese kunstmusea”

  Het is zover. Na 10 jaar wachten is er eindelijk een officiële heropeningsdatum voor het monumentale Koninklijk Museum voor Schone Kunsten Antwerpen (KMSKA). Over precies een jaar, op 25 september 2022, zal het museum de deuren opengooien voor het grote publiek. “Het grootste museum van Vlaanderen kan zijn rol weer opnemen bij de top van de Europese kunstmusea”, zegt Vlaams minister van Cultuur Jan Jambon.
 3. Verloren gewaande Rubens-tekening keert terug naar Antwerpen: Museum Plantin-Moretus toont ze vanaf dit weekend
  Antwerpen

  Verloren gewaande Ru­bens-tekening keert terug naar Antwerpen: Museum Plan­tin-Moretus toont ze vanaf dit weekend

  Het Museum Plantin-Moretus heeft er een schitterend topstuk – in bruikleen - bij: een verloren gewaande tekening van Pieter Paul Rubens (1577-1640) die hij in opdracht van de familie Moretus maakte. Het museum organiseert dit weekend én van 22 tot 24 oktober een toonmoment. “We hebben snel moeten schakelen om dit werk op een Parijse veiling te kunnen verwerven”, zegt Thomas Leysen, voorzitter van de Topstukkenraad.