De Antwerpse politie eerde de zorgsector door te verzamelen aan het Stuivenbergziekenhuis en de zwaailichten aan te zetten.
Volledig scherm
De Antwerpse politie eerde de zorgsector door te verzamelen aan het Stuivenbergziekenhuis en de zwaailichten aan te zetten. © Klaas De Scheirder

Kippenvel met zwaailichten: Antwerpse politie steekt zorgverleners een blauw hart onder de riem

Een ongelofelijk kippenvelmoment woensdagavond aan het Antwerpse Stuivenbergziekenhuis, waar het sinds de uitbraak van de coronapandemie alle hens aan dek is. Daar kwamen tientallen politiemannen en -vrouwen op geheel gepaste politiewijze - met zwaailichten - hun steun betuigen aan de medische zorgverleners in het ziekenhuis.

Met veel blauwe lichten en met luid applaus toonden de Antwerpse agenten hun steun aan het ziekenpersoneel in deze zware coronatijden. En of zij daar een krop in de keel van kregen. Het leidde tot een groots applausfestijn aan beide kanten van het ziekenhuis.

De politiemensen klapten luid voor het personeel...
Volledig scherm
De politiemensen klapten luid voor het personeel... © Klaas De Scheirder
... Dat het applaus met een brede glimlach van achter hun mondmaskers in ontvangst nam.
Volledig scherm
... Dat het applaus met een brede glimlach van achter hun mondmaskers in ontvangst nam. © Klaas De Scheirder
PZC gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement
 1. Benno Bernard: “Belkacem is een misdadiger die ze hadden moeten ophangen” 10 jaar geleden maakte Vlaanderen kennis met Sharia4Belgium
  PREMIUM

  Benno Bernard: “Belkacem is een misdadiger die ze hadden moeten ophangen” 10 jaar geleden maakte Vlaanderen kennis met Sharia4Belgium

  Exact tien jaar geleden verstoorde Fouad Belkacem met zijn pas opgerichte Shariah4Belgium een lezing aan de universiteit in Antwerpen. Dichter/schrijver Benno Barnard had zijn lezing als titel “Lang leve God, weg met Allah” gegeven. “De dagen nadien werd ik uitgescholden voor racist en islamhater. Ja, ik en niet die Belkacem was een gevaar voor de democratie.” Wij blikken in drie afleveringen terug op 10 jaar Shariah4Belgium.
 2. Bekende Antwerpse strafpleiter naar rechtbank doorverwezen in zaak van heling en witwassen

  Bekende Antwerpse strafplei­ter naar rechtbank doorverwe­zen in zaak van heling en witwassen

  De bekende Antwerpse strafpleiter Tim Smet moet voor de correctionele rechtbank verschijnen op verdenking van heling en witwassen. Dat heeft de kamer van inbeschuldigingstelling (KI) beslist. Smet wordt ervan verdacht dat hij zich door zijn cliënte Ashley Van de Velde, die samen met haar vriend moet terechtstaan voor de roofmoord op een gevangenisverpleegster, heeft laten betalen met een deel van de buit. Smet ontkent de aantijgingen.
 3. Fitness FitalityClubs biedt online trainingsplatform
aan voor zorgverleners

  Fitness Fitality­Clubs biedt online trainingsplatform aan voor zorgverle­ners

  De vijf Antwerpse FitalityClubs bieden vanaf maandag 6 april hun gezamenlijke trainingsplatform FitalityClubs Online Community (FOC) gratis aan voor alle zorg- en hulpverleners, ongeacht of ze lid zijn van een van deze clubs, en dit voor de volledige duur van de coronacrisis. Wie werkzaam is in de zorg, kan een toelatingsverzoek sturen naar de gesloten Facebookgroep FitalityClubs Online Community met het begeleidende bericht “Ik ben zorgverlener”.