Vaste klant Jan en Theatre Manager Els De Brabander in Kinepolis Antwerpen.
Volledig scherm
PREMIUM
Vaste klant Jan en Theatre Manager Els De Brabander in Kinepolis Antwerpen. © Klaas De Scheirder

Kinepolis Antwerpen kan na acht maanden eindelijk weer de deuren openzwaaien: "Sommige films moét je op groot scherm zien”

AntwerpenHet is 27 graden buiten, maar dat houdt cinemaliefhebbers niet tegen om na acht maanden eindelijk weer naar de film te gaan. De bioscopen mochten vandaag weer open na een lange sluiting, en dat trok woensdagnamiddag toch al enkele enthousiaste klanten. “Het was geen sinecure om al het stof uit de projectors te krijgen”, lacht Theatre Manager Els De Brabander. 

 1. Tientallen collega’s en familieleden wachten op nieuws: “Normaal belt Carlos altijd terug”
  PREMIUM
  Antwerpen

  Tientallen collega’s en familiele­den wachten op nieuws: “Normaal belt Carlos altijd terug”

  De Portugese Adriana komt met tranen in haar ogen op de rampplek van Nieuw Zuid aan. “Waar is Carlos? Waar is Carlos”, blijft zij maar vragen. Zij krijgt geen antwoord. “Normaal belt Carlos terug als ik hem bel. Soms duurt het even omdat hij op de werf niet altijd zijn telefoon op zak heeft. Maar nu wacht ik al uren op zijn antwoord. Er komt niets.” Twee arbeiders zijn nog vermist.
 2. Collega’s die ramp Nieuw Zuid overleefden, leggen bloemen op site: “We hebben nog veel vragen maar solidariteit met getroffen families is nu belangrijker”
  ANTWERPEN

  Collega’s die ramp Nieuw Zuid overleef­den, leggen bloemen op site: “We hebben nog veel vragen maar solidari­teit met getroffen families is nu belangrij­ker”

  De arbeiders die de ramp op het Nieuw Zuid in Antwerpen overleefden vrijdagnamiddag, zijn maandagavond samen gekomen op de site om hun overleden collega’s te herdenken. Ze stellen zich heel wat vragen bij wat er is misgelopen vrijdag, maar willen nu vooral hun solidariteit tonen met de getroffen families. “Er zijn belangrijkere dingen in het leven dan met de vinger te wijzen.”