Volledig scherm
Illustratiebeeld. © Laenen

Kinderen springen de zomer uit tijdens vijfde ‘Springfestijn’

Voor het vijfde jaar op rij zullen alle kinderen van 4 tot 14 jaar de zomer uit springen tijdens het gratis Springfestijn op vrijdag 30 augustus.

Het speelterrein aan de jeugddienst, een deel van de Tweegezusterslaan en de Louis Janssenslaan, worden van 13 uur tot 17 uur omgetoverd tot één groot springparadijs. Alles wat met springen te maken heeft, komt aan bod. Er zijn springkastelen in alle vormen, maten en kleuren. De durvers kunnen een sprong van zeven meter hoog maken. Nieuw dit jaar is de kleuterzone: een apart speelterrein afgebakend voor de allerkleinsten.

De Tweegezusterslaan wordt tijdens het festijn afgesloten voor alle verkeer. Er is een parkeerverbod voor de huisnummers 5 tot 83 en 4 tot 82. De Louis Janssenslaan wordt eveneens afgesloten voor alle verkeer op 30 augustus. In deze straat is er een parkeerverbod voor de huisnummers 2 tot 32 en 11 tot 37. 

PZC gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement
 1. Coronavirus: Universiteit Antwerpen neemt extra maatregelen voor personeel in risicogebieden

  Coronavi­rus: Universi­teit Antwerpen neemt extra maatrege­len voor personeel in risicoge­bie­den

  De Universiteit Antwerpen heeft vrijdag een reeks maatregelen en aanbevelingen gecommuniceerd aan haar personeel om de verspreiding van het coronavirus (Covid-19) zoveel mogelijk te vertragen. Personeelsleden die (professioneel) naar een risicogebied zouden moeten reizen, krijgen daarvoor enkel de toelating na goedkeuring door de Commissie Risicobestemmingen. Voor studenten worden geplande reizen naar de risicogebieden tot nader order niet toegelaten.
 2. Gepensioneerde politieman veroordeeld voor belagen van ex: “Als voormalig hoofdinspecteur had hij beter moeten weten”

  Gepensio­neer­de politieman veroor­deeld voor belagen van ex: “Als voormalig hoofdin­spec­teur had hij beter moeten weten”

  Een gepensioneerde politieman is veroordeeld tot achttien maanden cel met uitstel voor het belagen van zijn ex-vriendin, de dochter van een bekende rijkswachtkolonel en zelf ook politieagente. De 60-jarige E.B. moet een aantal voorwaarden naleven waaronder een contactverbod en een straatverbod in Halen, Rumst en Boom. Hij moet zich ook verder psychiatrisch laten behandelen.
 3. Antwerps Woordkunstenaar Hind Eljadid (‘93) strijdt tegen onrecht: “Ik wil als kunstenaar niet entertainen, maar de samenleving vooruit helpen.”

  Antwerps Woordkun­ste­naar Hind Eljadid (‘93) strijdt tegen onrecht: “Ik wil als kunstenaar niet entertai­nen, maar de samenle­ving vooruit helpen.”

  In 2019 belandde de carrière van Antwerps woordkunstenaar Hind Eljadid (1993) in een stroomversnelling en dat zet ze dit jaar met passie verder. Als schrijver voor kunstencentrum de Vooruit brengt ze experimentele woordkunst in verschillende vormen en disciplines. Daarnaast geeft ze optredens en workshops in slam poetry en bouwt ze platforms uit die kunstenaars een plek op het podium bieden. Met haar maatschappijkritisch werk biedt ze haar publiek een ander perspectief en inzichten in de strijd tegen onrecht. Het voorbije weekend stond Hind op het podium voor het Feest van de Moedertaal in Borgerhout. Met haar Marokkaanse roots en lesbische geaardheid vindt ze het belangrijk om diversiteit te vieren.