Volledig scherm
Illustratiebeeld. © Foto Vertommen

Kinderen baas tijdens ‘Deurne Fietst!’

Kinderen zijn opnieuw baas op het Arenaplein tijdens ‘Deurne Koerst!’ op woensdag 18 september 2019. 

Tijdens deze negende editie van deze fietswedstrijd tonen de kinderen hun fietstalent of fietsen ze met hun vriendjes rond het Arenaplein. Er is keuze uit negen reeksen op basis van leeftijd en soort fiets.

Tijdens Deurne Koerst! kunnen kinderen meer doen dan alleen maar koersen. Ze kunnen hun fietsvaardigheid op een hindernissenparcours testen of klimmen en springen op verschillende springkastelen. De allerkleinsten amuseren zich op het springkasteel of in de speelhoek. Verder is er straattheater en muziek. Ook hapjes en drankjes zijn voorzien.

Er geldt op 18 september een parkeerverbod op het Arenaplein en dat vanaf 6 uur ’s ochtends. De parkeerstroken aan de kant van de bibliotheek zijn wel de hele dag beschikbaar. Tussen 15.30 uur en 18.15 uur zal er op het parcours tijdelijk verkeershinder zijn.

Alle info en inschrijvingen vind je hier.

PZC gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement
 1. Gepensioneerde politieman veroordeeld voor belagen van ex: “Als voormalig hoofdinspecteur had hij beter moeten weten”

  Gepensio­neer­de politieman veroor­deeld voor belagen van ex: “Als voormalig hoofdin­spec­teur had hij beter moeten weten”

  Een gepensioneerde politieman is veroordeeld tot achttien maanden cel met uitstel voor het belagen van zijn ex-vriendin, de dochter van een bekende rijkswachtkolonel en zelf ook politieagente. De 60-jarige E.B. moet een aantal voorwaarden naleven waaronder een contactverbod en een straatverbod in Halen, Rumst en Boom. Hij moet zich ook verder psychiatrisch laten behandelen.
 2. Antwerps Woordkunstenaar Hind Eljadid (‘93) strijdt tegen onrecht: “Ik wil als kunstenaar niet entertainen, maar de samenleving vooruit helpen.”

  Antwerps Woordkun­ste­naar Hind Eljadid (‘93) strijdt tegen onrecht: “Ik wil als kunstenaar niet entertai­nen, maar de samenle­ving vooruit helpen.”

  In 2019 belandde de carrière van Antwerps woordkunstenaar Hind Eljadid (1993) in een stroomversnelling en dat zet ze dit jaar met passie verder. Als schrijver voor kunstencentrum de Vooruit brengt ze experimentele woordkunst in verschillende vormen en disciplines. Daarnaast geeft ze optredens en workshops in slam poetry en bouwt ze platforms uit die kunstenaars een plek op het podium bieden. Met haar maatschappijkritisch werk biedt ze haar publiek een ander perspectief en inzichten in de strijd tegen onrecht. Het voorbije weekend stond Hind op het podium voor het Feest van de Moedertaal in Borgerhout. Met haar Marokkaanse roots en lesbische geaardheid vindt ze het belangrijk om diversiteit te vieren.