Volledig scherm
Illustratiebeeld. © Foto Vertommen

Kinderen baas tijdens ‘Deurne Fietst!’

Kinderen zijn opnieuw baas op het Arenaplein tijdens ‘Deurne Koerst!’ op woensdag 18 september 2019. 

Tijdens deze negende editie van deze fietswedstrijd tonen de kinderen hun fietstalent of fietsen ze met hun vriendjes rond het Arenaplein. Er is keuze uit negen reeksen op basis van leeftijd en soort fiets.

Tijdens Deurne Koerst! kunnen kinderen meer doen dan alleen maar koersen. Ze kunnen hun fietsvaardigheid op een hindernissenparcours testen of klimmen en springen op verschillende springkastelen. De allerkleinsten amuseren zich op het springkasteel of in de speelhoek. Verder is er straattheater en muziek. Ook hapjes en drankjes zijn voorzien.

Er geldt op 18 september een parkeerverbod op het Arenaplein en dat vanaf 6 uur ’s ochtends. De parkeerstroken aan de kant van de bibliotheek zijn wel de hele dag beschikbaar. Tussen 15.30 uur en 18.15 uur zal er op het parcours tijdelijk verkeershinder zijn.

Alle info en inschrijvingen vind je hier.

PZC gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement
 1. Achter de schermen van Cultuurmarkt heerst financiële ongerustheid: Fakkeltheater vreest wegvallen subsidies

  Achter de schermen van Cultuur­markt heerst financiële ongerust­heid: Fakkelthea­ter vreest wegvallen subsidies

  Duizenden bezoekers hebben hun ogen de kost gegeven op de jaarlijkse Cultuurmarkt. De hele Antwerpse binnenstad vormde het decor voor honderden cultuurhuizen die hun programma voor het komende seizoen voorstellen. Dankzij een (opnieuw) erg warme zomerdag was de sfeer erg goed. Toch is het niet alleen peis en vree. Het Fakkeltheater hoopt nog steeds opnieuw op Vlaams geld om de toekomst van het populaire theaterhuis veilig te stellen.
 2. Fietsdief (41) verstopt zich onder auto

  Fietsdief (41) verstopt zich onder auto

  Een bewoner van de Haantjeslei belde zaterdagnacht de politie omdat ze zag hoe twee mannen verschillende fietsen weghaalden uit de straat. Bij aankomst van de politie zetten beide verdachten het op een lopen. Eén van de verdachten kon in de Lemméstraat gevat worden. Hij had zich onder een auto verstopt, maar kon na een schermutseling door de inspecteurs geboeid worden. Hij verklaarde zelf dat hij te veel drugs had gebruikt en daarom geen controle had over zijn acties. Na een controle bleek de 41-jarige man nog geseind te staan ook omdat hij nog een gevangenisstraf moet uitzitten.
 3. Motorrijder zonder helm en met overdreven snelheid knalt op wagen

  Motorrij­der zonder helm en met overdreven snelheid knalt op wagen

  Op de Rijnkaai ter hoogte van de Amsterdamstraat is zaterdagnacht een man van 38 jaar zwaargewond geraakt toen hij, rijdend op een brommer, op een wagen knalde die bezig was met een parkeermanoeuvre. De man kwam zwaar ten val en bloedde hevig. Een ploeg van het politiewijkteam kon de man de eerste zorgen aanbieden door een tourniquet aan te leggen in afwachting van de medische hulpdiensten. De man bleek rond te rijden zonder helm. Volgens een getuige had hij eerder al een rood licht genegeerd en reed hij aan hoge snelheid toen hij inreed op de parkerende wagen. De man verkeerde aanvankelijk in levensgevaar, maar zijn toestand stabiliseerde in het ziekenhuis. Een bloedproef zal moeten uitwijzen of de man onder invloed was op het moment van het ongeval.