Volledig scherm
De Antwerpse Kathedraal verdwijnt 2 jaar in de stellingen © Klaas De Scheirder

Kijk nog maar eens goed naar Onze-Lieve-Vrouwetoren: kathedraal gaat weer 2 jaar in de steigers

Het nieuws gisteren dat de toren van de kathedraal opnieuw zou verdwijnen achter stellingen, verraste heel wat Antwerpenaars op sociale media. Op Facebook vroegen mensen zich af waarom er opnieuw stellingen moesten komen nadat de vorige nog niet zo lang geleden verdwenen waren. “Dat heeft alles te maken met de aanvang van een nieuwe fase in het restauratieproces van de kathedraal”, weet Liesbet Brzyk, woordvoerder van schepen Nabilla Ait Daoud (N-VA). “Het is niet zo dat we ondoordacht eerst de stelling afbreken om die nadien terug op te bouwen. Alles past in een veel groter kader”, verzekert ze. 

Vandaag werd gestart met de opbouw van de stellingen. Die zullen de komende twee jaar blijven staan voor de renovatie van de buitenkant van de toren. Ook de wijzerklok zal even verdwijnen voor restauratie. Op de stelling zal binnenkort een nieuw werk van stadsdichter Maud Vanhauwaert pronken. Hoe dat er zal uitzien, blijft voorlopig nog even een verrassing. 

Volledig scherm
De Antwerpse kathedraal verdwijnt 2 jaar in de stellingen © Klaas De Scheirder
PZC gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement
  1. Twintig bestuurders onder invloed van drugs lopen tegen de lamp

    Twintig bestuur­ders onder invloed van drugs lopen tegen de lamp

    De verkeerspolitie hield zaterdagochtend een controleactie met het fietsteam Orida. Er werd gecontroleerd op het gebruik van drugs en alcohol in het verkeer. De controleposten werden in alle vroegte op verschillende plaatsen opgeworpen. 542 bestuurders werden gecontroleerd. 27 van hen reden wel effectief onder invloed. Elf Bestuurders reden onder invloed van alcohol. Vijf van hen hadden alcohol met drugs gecombineerd. Los daarvan legden vijftien bestuurders een positieve speekseltest af. Zestien personen van diegenen die onder invloed reden, zagen hun rijbewijs ingetrokken worden voor vijftien dagen. Eén van de betrokken reed met de wagen terwijl hij eigenlijk een rijverbod achter zijn naam had staan. Omdat hij niet zelf zijn rijbewijs ingeleverd had, stond het geseind voor inbeslagname. Dat is dan ook onmiddellijk gebeurd.
  2. “We kunnen ons op kantoor minder lang concentre­ren dan een goudvis”

    Door een eivolle mailbox, lawaai op de werkplek en onze verslaving aan digitale tools, verslapt onze aandacht op kantoor even snel als een speculoos in een tas warme koffie. We kunnen ons zelfs minder lang concentreren dan een goudvis. Timemanagement expert Tim Christaens (42) geeft workshops time management aan bedrijven in binnen- en buitenland en schreef met ‘Dive at work’ een boek over hoe we “in tijden van artificiële intelligentie en robots terug grip krijgen op onze werkdag”.