Volledig scherm
De Antwerpse Kathedraal verdwijnt 2 jaar in de stellingen © Klaas De Scheirder

Kijk nog maar eens goed naar Onze-Lieve-Vrouwetoren: kathedraal gaat weer 2 jaar in de steigers

Het nieuws gisteren dat de toren van de kathedraal opnieuw zou verdwijnen achter stellingen, verraste heel wat Antwerpenaars op sociale media. Op Facebook vroegen mensen zich af waarom er opnieuw stellingen moesten komen nadat de vorige nog niet zo lang geleden verdwenen waren. “Dat heeft alles te maken met de aanvang van een nieuwe fase in het restauratieproces van de kathedraal”, weet Liesbet Brzyk, woordvoerder van schepen Nabilla Ait Daoud (N-VA). “Het is niet zo dat we ondoordacht eerst de stelling afbreken om die nadien terug op te bouwen. Alles past in een veel groter kader”, verzekert ze. 

Vandaag werd gestart met de opbouw van de stellingen. Die zullen de komende twee jaar blijven staan voor de renovatie van de buitenkant van de toren. Ook de wijzerklok zal even verdwijnen voor restauratie. Op de stelling zal binnenkort een nieuw werk van stadsdichter Maud Vanhauwaert pronken. Hoe dat er zal uitzien, blijft voorlopig nog even een verrassing. 

Volledig scherm
De Antwerpse kathedraal verdwijnt 2 jaar in de stellingen © Klaas De Scheirder
PZC gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement
  1. “De Grote Verbinding, de grote sprong voorwaarts voor Antwerpen”: schepen Koen Kennis schrijft opiniestuk

    “De Grote Verbinding, de grote sprong voorwaarts voor Antwerpen”: schepen Koen Kennis schrijft opiniestuk

    Als alles meezit zal Antwerpen er in 2030 helemaal anders uitzien. De Ring is overkapt en nieuwe parken ontstaan. Naar aanleiding van de lancering van de campagne De Grote Verbinding, schreef schepen Koen Kennis een opiniestuk waarin hij de lezer meeneemt op een virtuele reis naar 2030. Omdat veel mensen zich niet goed kunnen voorstellen hoe de overkapte ring er uiteindelijk zal uitzien en zich misschien ook afvragen of dit echt gerealiseerd zal worden, neemt de schepen de lezer bij de hand.