AED Kadee in Lint.
Volledig scherm
AED Kadee in Lint. © AED Studios

Kermis, concert of ravotten met de kinderen? Wat doe jij dit weekend in en rond Antwerpen?

ANTWERPEN/WUUSTWEZEL/LINTMet een in werking getreden binnenplan en tot vierhonderd bezoekers voor buitenevenementen, beginnen de weekendagenda’s stilletjes aan terug vol te geraken. Het Laatste Nieuws geeft wegwijs in wat er dit weekend allemaal te doen is in en rond Antwerpen.

 1. Voortaan enkel nog gerecycleerde Cola-flesjes in ons land: “Elk jaar 14.000 ton nieuw plastic besparen”
  WILRIJK

  Voortaan enkel nog gerecy­cleer­de Co­la-fles­jes in ons land: “Elk jaar 14.000 ton nieuw plastic besparen”

  De consument zal het amper of niet merken maar vanaf deze zomer gebruikt Coca-Cola België geen nieuw plastic meer voor de petflesjes van al haar merken, met uitzondering van de dop en het label. Zo wil het bedrijf haar CO²-voetafdruk met zeventig percent verkleinen. Vlaams minister voor omgeving Zuhal Demir (N-VA) kwam donderdag in de fabriek in Wilrijk de aftrap geven van deze mijlpaal.
 1. Burgerbeweging Grondrecht lokt 400 sympathisanten mét eieren naar Linkeroever voor PFOS-manifestatie: “We tolereren geen leugens meer”
  Linkeroever

  Burgerbewe­ging Grondrecht lokt 400 sympathi­san­ten mét eieren naar Linkeroe­ver voor PFOS-manifesta­tie: “We tolereren geen leugens meer”

  De piepjonge burgerbeweging Grondrecht lokte dinsdagavond 400 sympathisanten naar de Boeienweide op Linkeroever om te betogen tegen de PFOS-vervuiling op de 3M-site in Zwijndrecht. Onder het motto ‘un oeuf = un oeuf’ (enough is enough) penden ze hun frustraties over de kwestie neer op een ei, een kwinkslag naar de veelbesproken vervuilde eieren door de chemicaliën in de grond.
 2. Tien gram zwaar, 50 miljoen dollar waard: “Voor deze diamant zal gevochten worden”
  PREMIUM
  Antwerpen

  Tien gram zwaar, 50 miljoen dollar waard: “Voor deze diamant zal gevochten worden”

  Hij weegt 10 gram, is 39,34 karaat en heeft een helderblauwe kleur. Het is tevens een van de zeldzaamste diamanten die ooit in de Zuid-Afrikaanse Cullinan-mijn gevonden werd. Eens geslepen, zal de blauwe steen voor een geschatte waarde tussen de 50 en 70 miljoen dollar over de toonbank gaan. Alvorens het blauwe wonder naar Dubai, Hongkong en New York trekt in afwachting van de veiling in juli, maakt hij deze week zijn eerste stop in ‘diamond city’ Antwerpen: “Deze steen is miljoenen jaar oud. Ouder dan het leven op deze planeet, ouder dan de dinosaurussen. ”