AED Kadee in Lint.
Volledig scherm
AED Kadee in Lint. © AED Studios

Kermis, concert of ravotten met de kinderen? Wat doe jij dit weekend in en rond Antwerpen?

ANTWERPEN/WUUSTWEZEL/LINTMet een in werking getreden binnenplan en tot vierhonderd bezoekers voor buitenevenementen, beginnen de weekendagenda’s stilletjes aan terug vol te geraken. Het Laatste Nieuws geeft wegwijs in wat er dit weekend allemaal te doen is in en rond Antwerpen.

 1. Night of the Proms komt met speciale editie voor zorgverleners en vrijwilligers: “Uit grote erkentelijkheid”
  Antwerpen

  Night of the Proms komt met speciale editie voor zorgverle­ners en vrijwilli­gers: “Uit grote erkente­lijk­heid”

  Op vrijdag 19 en zaterdag 20 november vindt in het Antwerpse Sportpaleis een speciale editie van de Night of the Proms plaats. De editie is voorbehouden voor het zorgpersoneel en de vrijwilligers die zich hebben ingezet tijdens de coronapandemie. Het gaat om een initiatief van Ziekenhuis Netwerk Antwerpen (ZNA), GZA Ziekenhuizen en de Vlaamse regering. De organisatoren laten de concerten financieren door sponsoring en crowdfunding. Mensen kunnen via die crowdfunding zorgverleners trakteren op een drankje of een ticket.
 2. Nog 3.000 studenten wachten op hun studiebeurs van vorig academiejaar: “Soms is het kiezen tussen een handboek of eten kopen. Als je echt honger hebt, weet je het wel”
  Antwerpen

  Nog 3.000 studenten wachten op hun studie­beurs van vorig academie­jaar: “Soms is het kiezen tussen een handboek of eten kopen. Als je echt honger hebt, weet je het wel”

  Een week voor de start van het nieuwe academiejaar wachten nog 3.000 studenten op de toekenning van hun studiebeurs voor vorig academiejaar. “Voor veel studenten maakt dat geld het verschil of je wel of niet kan studeren. Als de uitbetaling van mijn beurs vertraging opliep had dat meteen een grote impact op mijn budget.”