Marc De Roeck
Volledig scherm
© Marc De Roeck

Kennedytunnel opnieuw vrijgegeven na ongeval met vrachtwagens

In de Antwerpse Kennedytunnel zijn dinsdagmiddag twee van de drie rijstroken richting Nederland versperd geraakt door een ongeval met vrachtwagens. Dat zegt het Vlaams Verkeerscentrum. Iets voor 15 uur kon de tunnel weer vrijgemaakt worden.

0 reacties

  1. Tom Lanoye hekelt extreemrechts geweld op herdenking vermoorde militanten op Operaplein: “Waarom eren we nu pas de helden van het verzet?”
    PREMIUM
    Antwerpen

    Tom Lanoye hekelt extreem­rechts geweld op herdenking vermoorde militanten op Operaplein: “Waarom eren we nu pas de helden van het verzet?”

    In zijn typische stijl bracht topauteur Tom Lanoye (63) zaterdagnamiddag een hulde aan Albert Pot en Theo Grijp, twee jonge syndicalisten die in de nacht van 22 op 23 mei in 1936 vermoord werden door een verkiezingskandidaat van het extreemrechtse Realisme. Hun begrafenis werd een massademonstratie tegen het fascisme en zou tot de grootste staking ooit in ons land leiden. Voor Lanoye markeert de gedachtenis van de verzetsstrijders vandaag nog maar het begin: “Er lijkt eindelijk een ommeslag te komen in onze herdenkingstraditie.”