Omdat een stuk van de dakbekleding bij een van de ingangen naar beneden was gekomen, vond de politie het dinsdag niet veilig om de tunnel open te laten.
Volledig scherm
Omdat een stuk van de dakbekleding bij een van de ingangen naar beneden was gekomen, vond de politie het dinsdag niet veilig om de tunnel open te laten. © Politie Antwerpen

Kennedyfietstunnel weer open nadat dak het begaf

AntwerpenDe Kennedyfietstunnel aan de d’Herbouvillekaai in Antwerpen is woensdagochtend opnieuw opengesteld voor fietsers en voetgangers. Dinsdag was een stuk dakbekleding aan een van de tunneltoegangen op rechteroever losgekomen. Een aannemer heeft afgelopen nacht de volledige dakbekleding van één tunneltoegang verwijderd, zodat deze opnieuw veilig gebruikt kan worden.

 1. IN BEELD. ‘De Grote Verbinding’ een stap dichterbij: ontwerp van vijf Antwerpse Ringparken klaar
  Antwerpen

  IN BEELD. ‘De Grote Verbinding’ een stap dichterbij: ontwerp van vijf Antwerpse Ringparken klaar

  ‘De Grote Verbinding’, dat de Oosterweelverbinding samen met de zeven Ringparken en de Scheldebrug in één geheel samenbrengt, komt weer een stap dichterbij. Want de voorontwerpen voor de Ringparken Noordkasteel, Groenendaal, Lobroekdok en Het Schijn én het conceptontwerp voor Ringpark Zuid zijn afgerond. Een overzicht (mét toekomstbeelden!) van de parken langs de Antwerpse ring die de Scheldestad straks een totaal andere uitstraling moeten geven.
 1. Mag een zorgverzekeraar je weigeren als je een slechte gezondheid hebt?

  Mag een zorgverze­ke­raar je weigeren als je een slechte gezondheid hebt?

  Over wat er wel en wat er niet gedekt wordt door de zorgverzekering bestaan veel misverstanden. En hoewel je misschien niet altijd zin hebt om dat tot op de bodem uit te zoeken, kan je veel geld besparen door dat wel te doen. Vergelijkingssite Independer liet onafhankelijk onderzoek uitvoeren naar de belangrijkste misverstanden, deze keer: mag een zorgverzekeraar je weigeren voor de basisverzekering vanwege een slechte gezondheid?
 2. 37 maanden cel voor Tsjechische man die cash en juwelen stal van ouderen in woonzorgcentra en serviceflats: “Hij ontnam bejaarden hun meest waardevolle bezittingen.”
  PREMIUM
  Antwerpen

  37 maanden cel voor Tsjechi­sche man die cash en juwelen stal van ouderen in woonzorg­cen­tra en service­flats: “Hij ontnam bejaarden hun meest waardevol­le bezittin­gen.”

  In verschillende Europese landen had hij reeds hetzelfde gedaan, maar nu is de 52-jarige Jozef L. ook in België veroordeeld. De Tsjechische man verschafte zich tussen augustus 2019 en januari 2020 toegang tot de woningen van bejaarden in rusthuizen en stal daar onder meer cash geld en juwelen. Het werd zo erg dat de speurders het VTM-programma Faroek inschakelden om hem op te sporen. “Dat L. zich specifiek richtte tot de meest kwetsbare slachtoffers in de samenleving is bijzonder laakbaar.”