Karim Bachar (Vooruit): “Het overgrote deel van de mensen wil hetzelfde, hoor: gezond blijven, een goede job, een leuke vrije tijd, een fatsoenlijk dak boven het hoofd. Maar we hebben soms schrik voor elkaar.”
Volledig scherm
PREMIUM
Karim Bachar (Vooruit): “Het overgrote deel van de mensen wil hetzelfde, hoor: gezond blijven, een goede job, een leuke vrije tijd, een fatsoenlijk dak boven het hoofd. Maar we hebben soms schrik voor elkaar.” © Klaas De Scheirder

Karim Bachar (Vooruit) drie jaar langer schepen: “Er zijn kansen. Maar het hangt van je ouders, vrienden én je netwerk af of je in de samenleving met een gewone trap naar boven kan, óf via een ladder of noodtrap”

AntwerpenEerst zou hij maar 2,5 jaar schepen blijven in Antwerpen. Maar nu mag hij er drie jaar bijdoen. Karim Bachar (Vooruit) kreeg er zelfs een extra bevoegdheid bij: die van Samenlevingsopbouw. Op zijn kabinet dribbelt de voormalige profvoetballer vaardig langs een heleboel stedelijke thema’s. “Praktijktesten op zich zijn niet voldoende om racisme en discriminatie uit de samenleving te halen. Hoe mensen naar elkaar kijken: dát moet veranderen.”

  1. Zorgbedrijf Antwerpen reageert op schorsing van erkenning woonzorgcentrum Lozanahof: “Geen enkele bewoner dringt aan op verhuis”
    PREMIUM
    Antwerpen

    Zorgbe­drijf Antwerpen reageert op schorsing van erkenning woonzorg­cen­trum Lozanahof: “Geen enkele bewoner dringt aan op verhuis”

    Het Agentschap Zorg en Gezondheid schorste de erkenning van woonzorgcentrum Lozanahof voor komende zes maanden. Dit nadat er tekorten in de dienstverlening en infrastructuur werden vastgesteld. Directeur van Zorgbedrijf Antwerpen (ZBA) Johan De Munck erkent de problemen, maar wijst zelf ook met de vinger: “Iedere poging om in dialoog te gaan met het Agentschap botste op volledige stilte.”