Volledig scherm
Karel de Grote Hogeschool biedt een gloednieuwe lerarenopleiding © KDG

Karel de Grote Hogeschool biedt gloednieuwe lerarenopleiding

De Karel de Grote Hogeschool (KdG) start vanaf volgend academiejaar met een gloednieuwe educatieve graduaatsopleiding in Vlaanderen: het educatief graduaat secundair onderwijs. 

Het nieuwe educatief graduaat zorgt ervoor dat experten uit het werkveld met minstens drie jaar nuttige beroepservaring (kappers, bakkers, elektriciens, schrijnwerkers …) via een programma van 90 studiepunten leraar praktijkvakken kunnen worden. Voorheen volgden zij een opleiding aan een centrum voor volwassenenonderwijs.

Studenten aan de universiteiten zullen kunnen kiezen voor een nieuwe educatieve master om leraar te worden. Tegelijk met het educatief graduaat aan KdG kregen ook acht educatieve masteropleidingen een positief besluit van de Nederlands-Vlaamse Accreditatieorganisatie (NVAO). De opleidingen komen er naar aanleiding van de hervorming van de lerarenopleidingen door Vlaams minister van Onderwijs Hilde Crevits.

De NVAO verwacht in totaal ongeveer 60 aanvragen voor nieuwe educatieve opleidingen. De goedgekeurde opleidingen worden nu nog voorgelegd aan de Vlaamse regering.

PZC gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement
  1. Toch geen daad van vandalisme: verdwenen straatnaamborden ‘Jodenstraat’ verwijderd voor gevelrenovatie

    Toch geen daad van vandalisme: verdwenen straatnaam­bor­den ‘Joden­straat’ verwijderd voor gevelreno­va­tie

    De verwijderde straatnaamboorden van de Jodenstraat aan de Wapper zijn dan toch geen daad van vandalisme. Meer dan waarschijnlijk werden de bordjes onlangs verwijderd toen de gevel werd gerenoveerd. “Het verdwijnen van de bordjes is me al in het najaar van 2018 opgevallen, ik heb toen onmiddellijk de diensten gevraagd dit te onderzoeken. Ik ben blij dat hier geen misverstand over kan groeien en dat de straatnaambordjes netjes weer terughangen”, vertelt districtsschepen Straatbeeld Samuel Markowitz. Sinds deze middag zijn de naamborden opnieuw aan de gevel bevestigd.
  2. Jongeman (19) op elektrische step lichtgewond na knal tegen wagen

    Jongeman (19) op elektri­sche step lichtge­wond na knal tegen wagen

    In de Abdijstraat op het Kiel vond donderdagavond een aanrijding plaats tussen een auto en een negentienjarige man op een elektrische step. De man op de step reed richting Sint-Bernardsesteenweg. Ter hoogte van het kruispunt met de Zandvlietstraat botste hij op een wagen die in de richting van de De Bosschaertstraat reed. De 74-jarige bestuurder van de wagen had voorrang van rechts en had de man op de step niet opgemerkt, omdat deze aan de linkerkant van de rijbaan reed. Deze ging er verkeerdelijk van uit dat hij zich op een voorrangsweg bevond. De wagen was stevig geblutst maar wel nog rijvaardig, de step was helemaal kapot. De jongeman raakte slechts lichtgewond bij de aanrijding.