Volledig scherm
Karel de Grote Hogeschool biedt een gloednieuwe lerarenopleiding © KDG

Karel de Grote Hogeschool biedt gloednieuwe lerarenopleiding

De Karel de Grote Hogeschool (KdG) start vanaf volgend academiejaar met een gloednieuwe educatieve graduaatsopleiding in Vlaanderen: het educatief graduaat secundair onderwijs. 

Het nieuwe educatief graduaat zorgt ervoor dat experten uit het werkveld met minstens drie jaar nuttige beroepservaring (kappers, bakkers, elektriciens, schrijnwerkers …) via een programma van 90 studiepunten leraar praktijkvakken kunnen worden. Voorheen volgden zij een opleiding aan een centrum voor volwassenenonderwijs.

Studenten aan de universiteiten zullen kunnen kiezen voor een nieuwe educatieve master om leraar te worden. Tegelijk met het educatief graduaat aan KdG kregen ook acht educatieve masteropleidingen een positief besluit van de Nederlands-Vlaamse Accreditatieorganisatie (NVAO). De opleidingen komen er naar aanleiding van de hervorming van de lerarenopleidingen door Vlaams minister van Onderwijs Hilde Crevits.

De NVAO verwacht in totaal ongeveer 60 aanvragen voor nieuwe educatieve opleidingen. De goedgekeurde opleidingen worden nu nog voorgelegd aan de Vlaamse regering.

PZC gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement
  1. Antwerpse gemeenteraad keurt eigen ‘loonsopslag’ goed: zitpenningen stijgen met 42 procent

    Antwerpse gemeente­raad keurt eigen ‘loonsop­slag’ goed: zitpennin­gen stijgen met 42 procent

    De Antwerpse gemeenteraad heeft maandagavond de verhoging van de zitpenningen goedgekeurd. Zowel de meerderheid (N-VA, sp.a en Open vld) als Vlaams Belang stemden voor. Per zitting krijgen de gemeenteraadsleden vanaf nu 213 euro in plaats van 150 euro, een verhoging van 42 procent. “Gegraai”, zegt de oppositie. “Niet meer dan een indexering", volgens de meerderheid en Vlaams Belang.
  2. De leukste tips voor het weekend

    De leukste tips voor het weekend

    De perfecte jurk en de juiste locatie vinden, de gastenlijst opstellen en de ideale muzikant of swingende band uitkiezen: er komt heel wat kijken bij het plannen van de perfecte trouwdag. Gelukkig maakt de moderne trouwbeurs I Do I Do het leven van toekomstige bruiden en bruidegoms makkelijker. Twee keer per jaar brengen organisatoren Eva Crauwels en Katrien Van den Bleeken 50 op-en-top Belgische standhouders samen in het Zuiderpershuis in Antwerpen. Op zondag 13 oktober vindt de volgende editie plaats en daarbij vormt duurzaamheid de groene draad.