Dimitri van Bonaparte, Tamara van Ovamo en Stefano van Sabatino wensen dat de stad langer partytenten toelaat. Kua van Le Parisien en David van Bar Patron konden niet mee op de foto, maar steunen de oproep.
Volledig scherm
PREMIUM
Dimitri van Bonaparte, Tamara van Ovamo en Stefano van Sabatino wensen dat de stad langer partytenten toelaat. Kua van Le Parisien en David van Bar Patron konden niet mee op de foto, maar steunen de oproep. © Klaas De Scheirder

Karaokebar Bonaparte investeert 2.000 euro in partytenten en ontdekt twee dagen later dat ze weg moeten: “Zo kunnen we niet overleven”

AntwerpenVanaf 1 augustus zijn (party)tenten op uitbreidingsterrassen in de stad Antwerpen verboden. En dat terwijl Dimitri Vantomme, uitbater van Bonaparte, zopas 2.000 euro stak in twee zwarte partytenten om zijn klanten van de regen te beschermen. Ook vorig jaar maakte hij een investering van 6.000 euro, die door de coronamaatregelen plots weggesmeten geld bleek: “We zijn de stad dankbaar voor veel, maar zo kunnen we niet overleven.”

 1. Kerstmarkt in Antwerpen officieel geopend, sfeer en gezelligheid in Joe Christmas House alvast verzekerd
  Antwerpen

  Kerstmarkt in Antwerpen officieel geopend, sfeer en gezellig­heid in Joe Christmas House alvast verzekerd

  De gezelligste tijd van het jaar in Antwerpen is officieel aangebroken. De lichten van de Noorse kerstboom op de Handschoenmarkt zijn aangestoken, de kraampjes serveerden hun eerste jenevers en jongeren trokken hun schaatsen opnieuw aan. Ondanks de hoge energieprijzen ging de schaatspiste namelijk gewoon open: “We betalen dezelfde prijs als vorig jaar”, aldus een schaatsende burgemeester Bart De Wever (N-VA).
 2. VIDEO: Marokkaanse gemeenschap viert overwinning tegen Spanje, minimum aan opstootjes
  Antwerpen

  VIDEO: Marokkaan­se gemeen­schap viert overwin­ning tegen Spanje, minimum aan opstootjes

  Geen leeggeroofde Meir dinsdagavond, ondanks de onheilspellende berichten op social media. Ook de achtste finale van Marokko’s WK eindigde tegen Spanje in een overwinning en ook dat moest natuurlijk gevierd worden. Dat gebeurde op straat met muziek, vlaggen en toeters, net als de vorige keren. Maar mede dankzij de goed georganiseerde sociaal werkers in de buurt bleven de confrontaties met de politie in Antwerpen tot een minimum beperkt.
 3. Verbod op laptops tijdens examens in Antwerpse stadsschool: “Grote paniek achter de schermen”
  PREMIUM
  Antwerpen

  Verbod op laptops tijdens examens in Antwerpse stads­school: “Grote paniek achter de schermen”

  Leerlingen met leermoeilijkheden van een stedelijke school op het Antwerpse Zuid mogen hun laptop tijdens de examens niet gebruiken, hoewel hen dat als ondersteunende maatregel was beloofd. Stilaan wordt duidelijk hoe groot de paniek is bij Digipolis, de IT-dochter van stad Antwerpen, na de cyberaanval van maandagnacht. Honderden personeelsleden op stadsdiensten werken terug met pen en papier. “We hoorden dat de problemen wel tot eind dit jaar kunnen duren.”