De vernieuwde Scheldekaaien in Antwerpen.
Volledig scherm
De vernieuwde Scheldekaaien in Antwerpen. © Benoit De Freine

Kajakken in schaduw van het MAS: zopas goedgekeurd stadshavenplan zet volop in op waterrecreatie aan kaaien en dokken

Het college heeft het Stadshavenplan 2020 - 2030 goedgekeurd. Op basis van dit plan wil de stad Antwerpen het unieke Stadshavengebied verder ontwikkelen. Waterbeleving neemt daarbij een belangrijke plaats in.

 1. Zonder rijbewijs, onder invloed van drugs en illegaal in het land: politie controleert maaltijdkoeriers in binnenstad

  Zonder rijbewijs, onder invloed van drugs en illegaal in het land: politie contro­leert maaltijd­koe­riers in binnenstad

  De regio’s West en Centrum van de lokale politie sloegen zondagavond de handen in elkaar tijdens een actie gericht op overlast door maaltijdkoeriers. De wijkteams van de twee regio’s en ook het verkeersondersteuningsteam van de regio West controleerden een 35-tal bezorgers. Gezien het grote aantal leveringen aan huis kregen de wijkteams veel klachten over gevaarlijk of asociaal rijgedrag door de koeriers.
 2. Terugblik op 16 keer Grote Coronastudie UAntwerpen: “Sluiting scholen was lastigste maatregel”

  Terugblik op 16 keer Grote Coronastu­die UAntwerpen: “Sluiting scholen was lastigste maatregel”

  De UAntwerpen houdt vandaag (dinsdag) de zeventiende editie van de Grote Coronastudie. Deze keer wordt er onder meer gepeild naar de terugkeer van vakantiegangers uit het buitenland. Uit een analyse van data uit eerdere edities van de studie blijkt dat winkelen met beperkingen ons tijdens de eerste coronagolf minder stoorde dan bijvoorbeeld het sluiten van de scholen en het stilleggen van het sport- en verenigingsleven.
 3. Antwerpse brandweer herdenkt twee collega’s die jaar geleden omkwamen bij zware brand in Beringen
  PROVINCIE ANTWERPEN

  Antwerpse brandweer herdenkt twee collega’s die jaar geleden omkwamen bij zware brand in Beringen

  Exact een jaar nadat brandweervrijwilligers Chris Medo en Benni Smulders het leven lieten bij de verwoestende brand in Beringen, herdenken de Antwerpse brandweerzones hun gevallen collega's. Omdat er door corona geen fysieke herdenkingsplechtigheden kunnen plaatsvinden, doet de Antwerpse brandweer dat online. Dinsdag om 10 uur losten alle zones dezelfde boodschap. “Het verschrikkelijke nieuws sloeg die dag in als een bom bij de hele brandweerfamilie.”