Kaat heeft een eetstoornis
Volledig scherm
Kaat heeft een eetstoornis © Emanuelle Dilles

Kaat (19) heeft een eetstoornis en getuigt voor Rode Neuzen Dag: “Door het strenge dieet dat ik mezelf oplegde, had ik steeds vaker vreetbuien”

Tijdens de maand november nemen Rode Neuzen-jongerenreporters over heel Vlaanderen de verslaggeving over Rode Neuzen-acties op zich. “Als de oudste reporter voor Rode Neuzen Dag in mijn regio, vond ik van mezelf dat ik wat gevoeligere thema’s kon aankaarten. Ik heb hierdoor gekozen om getuigenissen van mensen af te nemen”, vertelt Emanuelle Dilles, studente aan de Karel De Grote hogeschool én Rode Neuzen jongerenreporter. “Vandaag breng ik het verhaal van Kaat (19). Zij heeft een eetstoornis en bracht een periode door in een kliniek in Tienen, na een lange en radeloze tijd.”

0 reacties

  1. REPORTAGE. Aan boord bij de Belgische Marine tijdens Vlootdagen in Antwerpen: “Van kok tot commandant: leven op een schip is zoals in een klein dorp”
    PREMIUM
    Antwerpen

    REPORTAGE. Aan boord bij de Belgische Marine tijdens Vlootdagen in Antwerpen: “Van kok tot commandant: leven op een schip is zoals in een klein dorp”

    Meer dan 10.000 kandidaat-rekruten, bootliefhebbers, nieuwsgierigen en toevallige passanten flaneerden dit weekend op de vlootdagen aan de Schelde. Ter hoogte van de cruiseterminal kon men aan boord gaan van de vloot van de Belgische Marine, aan de Orteliuskaai lokte het maritieme dorp dan weer potentiële collega’s van Defensie. Wij gingen langs en ontdekten de finesses van de stiel: “Avontuurlijke techniekers en mecaniciens zijn meer dan ooit nodig.”